17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Όχι, το Fuchsia OS της Google δε θα αντικαταστήσει το Android (τουλάχιστον προς το παρόν)

    Πριν λίγο καιρό, σας είχαμε γράψει για ένα νέο open source λειτουργικό σύστημα που ετοιμάζει η Google, αθόρυβα. Αποκαλείται Fuchsia OS και διαθέτει user interface κατάλληλο για smartphones ή tablets.

    fuchsia-os

    Σε αντίθεση με το Android το οποίο χρησιμοποιεί έναν πυρήνα βασισμένο στο Linux, το Fuchsia χρησιμοποιεί έναν πυρήνα που ονομάζεται Magenta. Κι ενώ κάποιοι σκέφτηκαν ότι ετοιμάζεται για να αντικαταταστήσει το Android, κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει, τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο, όπως επεξηγεί, εκ μέρους της Google, και ο Dave Burke, VP of engineering του λειτουργικού.

    Σύμφωνα με τον Burke, το Fuchsia είναι ένα project σε πρώιμο στάδιο που θα “μεταμορφωθεί” στη συνέχεια. Προσθέτει ότι είναι ανεξάρτητο από το Android και το ονομάζει ένα “πειραματικό πρόγραμμα πρώιμης φάσης”

    Το τι θα γίνει στο μέλλον δε το γνωρίζουμε -ίσως να μην το γνωρίζει και η ίδια η Google ακόμη- πάντως προς το παρόν οι οπαδοί του Android δε χρειάζεται να ανησυχούν ότι το αγαπημένο τους OS θα φύγει από το προσκήνιο σύντομα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles