21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ιδού, το νέο οκταπύρηνο Snapdragon 620 chipset με αρχιτεκτονική Cortex-A72!

    Τα SoC που «φορούν» οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των σύγχρονων smartphones, καθώς διαχειρίζονται όλες τις λειτουργίες τους. Αυτή τη στιγμή οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες στην βιομηχανία παρασκευής chipsets είναι η MediaTek και η Qualcomm, με τις δύο εταιρείες να αναβαθμίζουν διαρκώς το line-up των chipset τους. H νέα πρόταση στον νευραλγικό τομέα των SoC μας έρχεται από την Qualcomm και ακούει στο όνομα Snapdragon 620!

    Snapdragon-640x353-620x353

    Το Snadpragon 620 (και η παραλλαγή του Snapdragon 618) αναμένεται να κυριαρχήσουν στις mid-range συσκευές και όπως τόνισε η Qualcomm θα βασίζονται στην νέα αρχιτεκτονική Cortex-A72, η οποία ξεχωρίζει για το εξαιρετικό συνδυασμό απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Τα Snapdragon 620 θα βασίζεται σε τέσσερις πυρήνες Cortex-A72 χρονισμένους στα 1.8GHz και τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης τεχνολογίας Cortex-A53 που τρέχουν στα 1.2GHz, ενώ για το Snapdragon 618 η αναλογία θα είναι 2 πυρήνες Cortex-A72 και 4 πυρήνες Cortex-A53. Όσον αφορά τα υπόλοιπα tech-specs, το Snapdragon 620 θα βασίζεται σε έναν Adreno 510 graphics processor και θα μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση έως Quad HD displays, με ρυθμό ανανέωσης στα 60 fps, κάμερα με ποιότητα που φτάνει τα 21MP και video encoding στα 1080p. Τα συγκεκριμένα chipsets είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κατακλύσουν τα smartphones που εντάσσονται στην ανώτερη mid-range κατηγορία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles