19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Νέο οκταπύρηνο chipset από τη MediaTek!

    Το hardware των smartphones γρήγορα ξεπέρασε τα PCs, με τους οκταπύρηνους επεξεργαστές να ετοιμάζονται να κατακλύσουν την αγορά το 2014. Στο παιχνίδι και η MediaTek με ένα νέο chipset!

    Το MT6595, όπως είναι το όνομά του, έχει οκτώ πυρήνες, τέσσερις Cortex-A17 μαζί με τέσσερις παλαιότερους Cortex-A7, οι οποίοι λειτουργούν σε αγαστή συνεργασία. To σημαντικό, όμως, είναι πως το chipset μπορεί να ελέγχει ξεχωριστά τον κάθε πυρήνα, ενεργοποιώντας τους έναν προς έναν, όταν κρίνει ότι ο φόρτος το απαιτεί. Με τον τρόπο αυτό, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η εταιρεία, η συσκευή θα χρησιμοποιεί ακριβώς όσους πόρους χρειάζεται, γλιτώνοντας έτσι από περιττή κατανάλωση ενέργειας και διατηρώντας τις θερμοκρασίες χαμηλότερα.

    MediaTek_octacore

    Επίσης το νέο chipset θα υποστηρίζει 4G/LTE δίκτυα, Bluetooth 4.0 LE και NFC, αλλά και καταγραφή και αναπαραγωγή 4K video, αν φυσικά ο εκάστοτε κατασκευαστής συμπεριλάβει αυτές τις δυνατότητες στη συσκευή. Μένει να δούμε πόσο φθηνότερο θα είναι από τα αντίστοιχα chipsets των Samsung, Qualcomm κ.λπ., καθώς η MediaTek τοποθετεί τις συσκευές που θα το φέρουν μεταξύ 100 και 200 δολλαρίων, στη low-end/mid-range κατηγορία. Αναμείνατε για κάποια από αυτές στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles