23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τον πρώτο πραγματικό οκταπύρηνο επεξεργαστή για φορητές συσκευές ανακοίνωσε η MediaTek

    Η γνωστή εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών (SoCs, controllers κ.ά.) MediaTek, ανακοίνωσε τον πρώτο πραγματικό οκταπύρηνο επεξεργαστή στον κόσμο για φορητές συσκευές. Η πρόταση της εταιρείας, επιτρέπει την λειτουργία οκτώ πυρήνων γενικής χρήσης ταυτόχρονα, σε αντίθεση με την πρόταση της Samsung (Exynos 4 Octa) που επιτρέπει την παράλληλη λειτουργία έως και τεσσάρων πυρήνων παράλληλα.

    mediatek octa core2

    Και οι δύο προτάσεις βασίζονται στα γνωστά CPU clusters της αρχιτεκτονικής big.LITTLE της ARM, ωστόσο χάρη σε ένα ειδικό αλγόριθμο χρονοπραγματισμού, ο οποίος λαμβάνει υπόψη του μεταξύ άλλων την κατανάλωση και την θερμική συμπεριφορά, η λύση της MediaTek μπορεί και κατανέμει έξυπνα την επεξεργαστική ισχύ στο σύνολο των πυρήνων, με βάση τις απαιτήσεις του συστήματος.

    mediatek octa core

    Ένα από τα σημεία, που εν’ μέρει αποκαλύπτει τις multi-threading ικανότητες αλλά και την πραγματική multi-tasking εμπειρία που προσφέρει στον χρήστη, είναι ότι ενσωματώνει ένα ειδικό χαρακτηριστικό που αφορά στην πλοήγηση στο Internet. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε καρτέλα που ανοίγετε στον browser καθώς περιηγήστε στο Internet, μπορεί και αντιστοιχεί ένα… πυρήνα.

    Η εταιρεία επίσης λέει, ότι το νέο οκταπύρηνο SoC της,  βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις στα τρισδιάστατα παιχνίδια ενώ χάρη σε ένα dedicated video (HEVC FHD) decoder που ενσωματώνει, κατά την αναπαραγωγή video, η κατανάλωση της ενέργειας παρουσιάζεται μειωμένη κατά 18% σε σχέση με άλλες λύσεις. Η MediaTek δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία που η οκταπύρηνη πρόταση της θα είναι διαθέσιμη.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles