16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Oculus απενεργοποιεί την υποστήριξη του Gear VR στο Galaxy Note 7!

    Στον απόηχο της οριστικής απόσυρσης από την αγορά του Galaxy Note 7, η Oculus αποφάσισε να απενεργοποιήσει την υποστήριξη του Gear VR για την προβληματική ναυαρχίδα της Samsung. Όπως καταλαβαίνετε αυτή ήταν μία λογική κίνηση από τη μεριά της Oculus και ειλικρινά τρέμουμε μόνο και μόνο στην ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν μία προβληματική συσκευή Note 7 ανατινασσόταν μέσα στο Gear VR.

    gear-vr-1

    Αν και (ευτυχώς) δεν υπήρξε κάποιο τέτοιο περιστατικό, ωστόσο η Oculus όφειλε να πάρει τα μέτρα της… Η Oculus απενεργοποίησε την υποστήριξη για το Gear VR με την αποστολή ενός software update, για αυτό και οι χρήστες που θα επιχειρήσουν να συνδέσουν το εν λόγω smartphone θα βρεθούν ενώπιον ενός μηνύματος που θα τους πληροφορεί ότι η συγκεκριμένη συσκευή δεν υποστηρίζεται. Επιπλέον, σχετική ανακοίνωση για την μη υποστήριξη (μέχρι νεοτέρας) του Galaxy Note 7 έχει ανέβει αυτή τη στιγμή και στο επίσημο site της Oculus. Ο σοφός λαός αναφέρει “φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά” και σίγουρα με αυτή την κίνηση η Oculus προστατεύει την υγεία των καταναλωτών. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το κράνος εικονικής πραγματικότητας Samsung Gear  VR δινόταν σε πολλές αγορές ως δώρο μαζί με την αγορά ενός Galaxy Note 7 και μπορεί το κράνος για κάποιους χρήστες να χάνει την χρησιμότητα του, ωστόσο σε αυτή τη φάση προέχει η υγεία  των καταναλωτών και η Oculus αν μη τι άλλο έπραξε το σωστό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles