15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Oculus Quest 2 και το «όνειρο» του VR gaming χωρίς καλώδια στο PC πλησιάζει!

    Το VR gaming πριν από περίπου 3-4 χρόνια γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση, καθώς πολλές εταιρείες ασχολήθηκαν με την αναβίωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Και μπορεί κάποιοι να είχαν οραματιστεί ένα μέλλον που να έφερνε στο νου τη δημοφιλή ταινία Ready Player One του Steven Spielberg, όπου όλοι οι gamers είναι «κολλημένοι» στα VR headset τους, ωστόσο από ότι φαίνεται η πραγματικότητα διέψευσε ακόμη και τους πιο αισιόδοξους. Αναμφίβολα, ένα από τα βασικότερα προβλήματα που «κουβαλάνε» τα VR headsets από την αρχή που εμφανίστηκαν δεν είναι άλλο ότι θα πρέπει να είναι wired στο PC (ή στην κονσόλα). Αυτό είναι κάτι που θέλει η Oculus, με το Oculus Quest 2 να το αλλάξει, προσφέροντας VR gaming χωρίς την ύπαρξη ενοχλητικών καλωδίων!

    Στο επερχόμενο update για το VR headset της Oculus που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέχρι τα τέλη Απριλίου, αναμένεται να τεθεί σε πειραματική λειτουργία το νέο feature ονόματι Air Link, το οποίο ουσιαστικά θα προσφέρει τη δυνατότητα για VR Gaming μέσω WiFi, χωρίς τη  χρήση καλωδίων. Χωρίς αμφιβολία, ένα τέτοιο feature αναμένεται να αλλάξει σε τεράστιο βαθμό τον κόσμο των VR headsets, ωστόσο μόνο και μόνο ότι θα είναι σε πειραματική μορφή μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα ακόμη μέχρι ώστε να δούμε πραγματικό wireless VR gaming. Φυσικά για να μπορέσει να λειτουργήσει το συγκεκριμένο feature απαιτείται ένα σχετικά ισχυρό router και το Quest 2 θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε αυτό. Αν και πρέπει σίγουρα να γίνουν πολλά για να μπορέσει η συγκεκριμένη τεχνολογία να φτάσει στο λειτουργικό επίπεδο που πρέπει, ωστόσο είναι μια πολύ καλή αρχή! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles