18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    To Oculus Rift χαμηλώνει τον πήχη των ελάχιστων απαιτήσεων!

    Η VR τεχνολογία είναι εδώ και παρόλο που βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια εννοείται πως τραβάει σαν τον μαγνήτη τους fans της υψηλής τεχνολογίας και των high-tech gadgets. Ωστόσο, για να μπορέσει κανείς να απολαύσει τον μαγικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς εκτός από το κόστος του VR headset (το οποίο ανέρχεται κοντά στα 700 ευρώ) θα πρέπει να διαθέτει και ένα σχετικά ισχυρό high-end PC (με αξία κάτω από τα 1000 ευρώ δύσκολα ένα σύστημα θα σηκώσει τις απαιτητικές VR εφαρμογές). H Oculus σε μία προσπάθεια να κάνει την τεχνολογία της πιο προσιτή στον μέσο καταναλωτή ανακοίνωσε στο πρόσφατο Connect 3 conference ότι αναπτύσσει ένα Update, το οποίο θα κάνει το Oculus Rift headset “πιο προσιτό” στα Low-end PCs.

    oculus-rift-1-large

    Χρησιμοποιώντας ένα προγραμματιστικό τρικ, το οποίο πραγματοποιεί καλύτερο simulation του VR περιβάλλοντος στα 90 fps, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι συστήματα που δεν ξεχωρίζουν για τα υψηλά specs τους θα μπορούν από εδώ και στο εξής να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα το παραγόμενο αποτέλεσμα. Για αυτό και τα ελάχιστα system requirements έχουν πλέον κατέβει πλέον σε συστήματα που διαθέτουν CPU: Intel Core i3-6100, 8GB μνήμης RAM, HDMI, 3xUSB θύρες και κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 960. Αναμφίβολα, το παραπάνω tech configuration είναι αρκετά πιο προσιτό σε σύγκριση με πριν και σίγουρα θα ωθήσει αρκετούς users που δεν διαθέτουν ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας να δοκιμάσουν το Oculus Rift. Σε άλλα νέα, όπως έγινε γνωστό στο Oculus Connect 3 ήδη αναπτύσσεται ένα headset από την Oculus, το οποίο δεν θα απαιτεί την ύπαρξη PC για να λειτουργήσει, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτεται σε τι στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το πότε θα κάνει την εμφάνιση του στην αγορά (βάλτε 2-3 χρόνια για να είστε σίγουροι).

    oculus-touch-new-feature-design-3

    Τέλος, στο ίδιο event ανακοινώθηκε ότι πολύ σύντομα αναμένονται στην αγορά (στις 6 Δεκεμβρίου) τα Oculus Touch Controllers, τα οποία θα είναι σχετικά τσιμπημένα, καθώς θα κοστίζουν κοντά στα 199 δολάρια. Από ότι φαίνεται για να μπορέσει κανείς να απολαύσει την VR τεχνολογία όπως πρέπει είναι αναγκασμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles