22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Oculus ανακοίνωσε τα PC system requirements του Oculus Rift!

    Το παιχνίδι που παίζεται γύρω από την εικονική πραγματικότητα είναι σίγουρα πολύ μεγάλο και η Oculus είναι μία εταιρεία που αναμένεται να έχει έναν κομβικής σημασίας ρόλο στην ευρύτερη διάδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Πρόσφατα, η Oculus παρουσίασε την consumer (τελική) έκδοση του VR headset της και τώρα μέσω μίας ανάρτησης στο επίσημο blog της ανακοίνωσε τα recommended specs που θα χρειαστούν οι PC users για να απολαύσουν την πλήρη εμπειρία του Oculus VR.

    Crystal_Cove1

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό οι PC users θα χρειαστούν μία κάρτα γραφικών Nvidia GTX970 (ή AMD 290), CPU: Intel i5-4590 με 8GB μνήμης RAM, συμβατή HDMI θύρα 1.3, 2 USB 3.0 ports και Windows 7.1 OS (SP1) ή νεώτερο. Σίγουρα τα προαναφερθέντα tech specs δεν τα λες και λίγα και είναι εμφανές ότι για την πλήρη VR εμπειρία θα απαιτείται ένα  σχετικά καλό high-end PC, χωρίς ωστόσο να απαιτείται κάποιο τρελό extreme PC. Την απάντηση γιατί χρειάζεται ένα καλό PC για να τρέξει την VR τεχνολογία της Oculus μας την δίνουν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ένα παραδοσιακό game με ανάλυση στα 1080p (60Ηz) απαιτεί από το σύστημα να παράγει 124 εκατομμύρια shaded pixels το δευτερόλεπτο. Αντίθετα το Oculus Rift τρέχει σε ανάλυση 2160×1200 pixels (90Hz), το οποίο διαχωρίζεται σε δύο displays. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα καλείται να διαχειριστεί 233 εκατομμύρια pixels το δευτερόλεπτο, ενώ υπολογίζεται ότι ενδεχομένως σε απαιτητικούς τίτλους εικονικής πραγματικότητας να απαιτείται η διαχείριση περισσοτέρων από 400 εκατομμύρια pixels το δευτερόλεπτο.

    oculus-consumer

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε οποιοδήποτε σύστημα με τεχνολογία διετίας και βάλε μάλλον δεν θα είναι ικανό να σηκώσει το βάρος του Oculus VR. Το καλό είναι ότι όπως τόνισαν οι δημιουργοί του στο Oculus δεν θα υπάρχει η έννοια του upgrade, κάτι που σημαίνει ότι ένα σύστημα με τα παραπάνω specs θα μπορεί να συνεργαστεί με το Oculus headset σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. To Oculus Rift αναμένεται στην αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016…  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles