21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οδηγός επιβεβαίωσης 2 βημάτων για το Apple ID σας!

    Ποτέ δεν είναι αργά για να αυξήσετε την ασφάλεια του Apple ID σας και να κρατήσετε μακριά από τρίτους, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες, αρχεία κ.ά. που έχετε στο κινητό. Δείτε πως!

    Αρχικές προϋποθέσεις

    1

    Για να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση δύο βημάτων θα πρέπει να έχετε τρέχοντα κωδικό πρόσβασης που πληροί τα ελάχιστα πρότυπα της Apple (8 χαρακτήρες με τουλάχιστον 1 αριθμό και 1 κεφαλαίο γράμμα). Εάν χρειάζεται να αλλάξετε τον κωδικό σας κάντε το κι αφήστε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μερικών ημερών πριν κάνετε την ενεργοποίηση διπλού σταδίου.

    Ενεργοποίηση της επαλήθευσης 2 βημάτων

    2

    H πρώτη επιλογή είναι για την ενεργοποίηση της επαλήθευσης δύο βημάτων, κάντε κλικ στο μπλε link «Get Started» που θα βρείτε στην σελίδα της Apple: https://appleid.apple.com.

    Εισαγωγικά για την υπηρεσία επαλήθευσης

    3

    Θα δείτε τώρα μία επεξήγηση για τον ρόλο της επαλήθευσης 2 σημείων. Κάντε κλικ στην επιλογή Continue αφού έχετε διαβάσει τις οδηγίες στην οθόνη. Θα δείτε ακόμη κάποιες οδηγίες σχετικά με το εάν ξεχάσετε το Password τι πρέπει να κάνετε και τι όχι, καλό θα ήταν να τις διαβάσετε προσεκτικά πριν προχωρήσετε.

    Καθορισμός συσκευών με πρόσβαση στον λογαριασμό σας

    4

    6

    Μόλις φτάσετε στο πρώτο βήμα θα δείτε μια λίστα με τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στο iCloud account σας. Πατήστε στην επιλογή «verify option» δίπλα στη συσκευή που θέλετε να κάνετε επαλήθευση.

    Επιβεβαίωση της κάθε συσκευής

    5

    Αφού πατήσετε το «Verify», περιμένετε μέχρι και 5 λεπτά για να κάνει την εμφάνισή του ο τετραψήφιος κωδικός που σας έστειλε η Apple στο iPhone ή το iPad σας. Επαναλάβετε την διαδικασία για κάθε συσκευή που θέλετε.

    Αποθήκευση Recovery Key

    8

    Τώρα θα σας δοθεί ένα Recovery Key που θα πρέπει να αποθηκεύσετε σε ένα ασφαλές μέρος σε περίπτωση που θα ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασή σας και δεν έχετε επαληθευμένη συσκευή για να κάνετε επαναφορά. Καλό θα ήταν να τον τυπώσετε και να τον ασφαλίσετε σε κάποιο συρτάρι και επειδή θα τον χρειαστείτε στο επόμενο βήμα αποθηκεύστε τον κάπου προσωρινά.

    Εισαγωγή Recovery Key για επιβεβαίωση

    7

    Στο βήμα αυτό θα πρέπει να επιβεβαιώσετε το recovery Key από το προηγούμενο βήμα για να εξασφαλίσει πως το έχετε τυπώσει ή το έχετε γράψει κάπου. Επίσης θα πρέπει να συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις της επαλήθευσης δύο βημάτων επιλέγοντας στο πλαίσιο πως τους αποδέχεστε.

    Ολοκλήρωση διαδικασίας

    Αφού λάβετε μια οθόνη επιβεβαίωσης πως η λειτουργία επαλήθευσης δύο βημάτων ενεργοποιήθηκε, μπορείτε να ολοκληρώσετε την διαδικασία. Η Επαλήθευση δύο βημάτων έχει συνδεθεί με το iCloud account και πλέον δεν θα σας ζητάει να απαντήσετε σε secret questions, αλλά θα σας προτρέπει να κάνετε reset password από μία επαληθευμένη συσκευή.

    (αναδημοσίευση από το περιοδικό “Κινητή Τηλεφωνία και Τηλεπικοινωνίες – Τεύχος 201”)

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles