12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Οδηγός επιβίωσης WiFi by devolo: Οι πέντε καλύτερες συμβουλές για ταχύτατο WiFi σε όλο το σπίτι

    Περιηγηθείτε στο Internet με υψηλή ταχύτητα WiFi ενώ χαλαρώνετε στον καναπέ. Κατεβάστε γρήγορα ένα βιντεοπαιχνίδι ή δείτε online ένα blockbuster στη νέα smart TV σας. Ωραία όλα αυτά, αλλά μήπως είναι πολύ θεωρητικά; Στον πραγματικό κόσμο, το WiFi δεν μας δίνει πάντα την απόλυτη ασύρματη ελευθερία που θα θέλαμε. Το αντίθετο μάλιστα καθώς πολλές φορές τα πράγματα καταλήγουν να είναι ανυπόφορα αργά. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα κάνουν το WiFi στο σπίτι να τρέχει με …χίλια σε χρόνο μηδέν.

    devolo

    WiFi tip #1: Κάντε ένα γρήγορο check στη σύνδεση του WiFi

    Οι χρήστες του Internet ανεξάρτητα από το αν έχουν εμπειρία ή όχι, παρατηρούν πολύ γρήγορα εάν η κάλυψη του WiFi είναι καλή ή κακή. Το σίγουρο είναι ότι η σύντομη εξέταση της κατάστασης της σύνδεσης, είναι ένα πολύτιμο πρώτο βήμα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για την ανάλυση της ποιότητας του WiFi, τα οποία είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν τις προσπάθεια για ένα καλύτερο Internet. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά την εφαρμογή Ekahau HeatMapper. Το εν λόγω πρόγραμμα, σας επιτρέπει να ξεκινήσετε δημιουργώντας ένα σχέδιο (κάτοψη) του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετρήσετε την κάλυψη WiFi (από πράσινο = καλή λήψη σε κόκκινο = κακή ή καθόλου λήψη). Οι περισσότεροι χρήστες βέβαια, χρησιμοποιούν το WiFi Analyzer το οποίο διατίθεται δωρεάν στο Google Play®.

    WiFi tip #2: Η ιδανική θέση για τον router είναι το κλειδί

    Ο router σας βρίσκεται πολύ μακριά από το καθιστικό ή από το σημείο όπου περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Ίσως είναι ακόμη και στο υπόγειο; Αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα με την εμβέλεια ή την ταχύτητα του WiFi. Πριν βγείτε έξω να αγοράσετε έναν νέο router, βελτιστοποιήστε τη θέση του υπάρχοντος router. Η καλύτερη επιλογή είναι μια ελαφρώς ανυψωμένη θέση, όπως πάνω σε ένα ντουλάπι ή ένα τραπέζι. Αυτό και μόνο μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη λήψη. Εάν ο router διαθέτει εξωτερικές κεραίες, δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε υπό διαφορετικές γωνίες μέχρι να βρείτε το σημείο που να αποδίδει καλύτερα και να βελτιώνει τη λήψη.

    WiFi tip #3: Τα χαρακτηριστικά ενός νέου router

    Αν τελικά πρέπει να αντικαταστήσετε τον παλιό σας router, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το νέο μοντέλο θα πρέπει να υποστηρίζει σίγουρα από το πρότυπο WiFi ac. Το νέο πρότυπο είναι ουσιαστικά ταχύτερο από το WiFi n. Επιπλέον, ένα τμήμα του WiFi n, αυτό της ζώνης 2,4 GHz, είναι εξαιρετικά υπερφορτωμένο σε πολλές μεγάλες αστικές περιοχές. Το WiFi σας αυξάνει την ταχύτητα πηγαίνοντας στη ζώνη των 5 GHz του προτύπου WiFi ac. Αλλά προσέξτε: Ο router σας, αλλά  και οι δέκτες WiFi, όπως είναι τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές ή τα tablets, πρέπει να υποστηρίζουν το νέο πρότυπο ac, ειδάλλως η συγκεκριμένη ρύθμιση του WiFi δεν θα λειτουργήσει προς όφελος σας.

    WiFi tip #4: WiFi repeaters – Η λύση για μικρές αποστάσεις  

    Εάν το ασύρματο σήμερα του router σας, πρέπει να περάσει περισσότερους από τρεις ή τέσσερις τοίχους ή ακόμα και πολλαπλούς ορόφους σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, τα εμπόδια αυτά, θα κάνουν το WiFi όλο και πιο αργό μέχρι και την πλήρη αποσύνδεση. Στις μικρές αποστάσεις, δηλαδή από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μπορεί να βοηθήσει μία συσκευή ενός WiFi repeater που ουσιαστικά αναμεταδίδει το σήμα. Σε μεγαλύτερα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες ωστόσο, ένας repeater δεν μπορεί να καταφέρει και πολλά πράγματα επειδή οι τοίχοι και οι οροφές είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό το ασύρματο σήμα.

    WiFi tip #5: Powerline adapters Η καλύτερη λύση WiFi

    Αν θέλετε να καλύψετε μεγαλύτερους χώρους με WiFi γρήγορα και εύκολα, μπορείτε να το πετύχετε με τους προσαρμογείς Powerline. Η λύση Powerline βασίζεται στην έξυπνη τεχνολογία που επιτρέπει να χρησιμοποιούν οικιακές ηλεκτρικές καλωδιώσεις σαν ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Αυτό προσφέρει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα: Δεδομένου ότι πρόκειται για ενσύρματη λύση, οι τοίχοι και οι οροφές από οπλισμένο σκυρόδεμα δεν αποτελούν πλέον εμπόδια για το WiFi. Οι προσαρμογείς Powerline WiFi σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα σημείο πρόσβασης υψηλής ταχύτητας WiFi το οποίο θα λειτουργεί με την πλήρη ταχύτητα της σύνδεσης σας στο Internet σε οποιαδήποτε πρίζα.

    Πώς λειτουργεί: Ένα starter kit, όπως αυτά που προσφέρει η devolo, ηγέτιδα εταιρεία της αγοράς, περιέχει δύο προσαρμογείς. Ο πρώτος συνδέεται στον router μέσω καλωδίου Ethernet και είναι τοποθετημένος σε μια κοντινή διαθέσιμη πρίζα ρεύματος. Στη συνέχεια, ο δεύτερος προσαρμογέας WiFi Powerline τοποθετείται στο σημείο του κτιρίου όπου μέχρι στιγμής δεν ήταν δυνατή η λήψη WiFi. Πατώντας ένα μικρό κουμπί σε κάθε προσαρμογέα, το δίκτυο WiFi υψηλής ταχύτητας είναι έτοιμο και συνδεδεμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι και οκτώ προσαρμογείς WiFi Powerline για να καλύψετε έναν μεγαλύτερο χώρο.

    Περισσότερες πληροφορίες για ένα ολοκληρωμένο ασύρματο δίκτυο, μπορείτε να βρείτε και στο www.devolo.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles