15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Οδηγός ψηφιακής αναζήτησης εργασίας από την ManpowerGroup

    Η ManpowerGroup που εξειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις εργατικού δυναμικού, συνδέοντας το ανθρώπινο δυναμικό με τις επιχειρήσεις, δημοσίευσε πρόσφατα έναν χρήσιμο οδηγό με συμβουλές για εργοδότες και εργαζόμενους.  Σύμφωνα με την ManpowerGroup οι ψηφιακές διασυνδέσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση θέσεων εργασίας και προτρέπει τους υποψηφίους να δικτυωθούν με άτομα που γνωρίζουν, άτομα που θέλουν να γνωρίσουν, leaders  βιομηχανιών, αλλά και με άτομα με παρόμοιες δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το LinkedIn, το Reddit, το Quora κλπ., υπάρχουν ομάδες συζήτησης και δικτύωσης για κάθε πορεία καριέρας, κλάδο και θεματική.

    Η τεχνολογία μπορεί επίσης να βοηθήσει ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μάθει τα πάντα για μια εταιρεία, όπως τις αξίες της πριν καν κάνει αίτηση για συνέντευξη.

    Όπως εντοπίζεται στο report «Τι αναζητούν οι Εργαζόμενοι» της ManpowerGroup, οι εργαζόμενοι αναζητούν εμπιστοσύνη και ισορροπία από τους πιθανούς εργοδότες. Μια ψηφιακή αναζήτηση εργασίας μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη αυτών των χαρακτηριστικών.

    “Ακολουθήστε την εταιρεία-στόχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το LinkedIn και το Facebook, καθώς και τους ανταγωνιστές τους ή αντίστοιχες εταιρείες ώστε να μπορέσετε να δείτε πώς συγκρίνονται. Όλα αυτά θα σας δώσουν σημαντικό πλεονέκτημα σε μια πιθανή συνέντευξη. Ιστότοποι όπως το Glassdoor παρέχουν κριτικές και ένα «παράθυρο» στην εργασιακή κουλτούρα.

    Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ManpowerGroup, ”ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις της Google ώστε να λαμβάνετε καθημερινά emails από σχετικές λέξεις-κλειδιά, όταν η εταιρεία αναφέρεται στα νέα και τις ειδήσεις, τα οποία επίσης μπορεί να φανούν χρήσιμα σε μια πιθανή συνέντευξη”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles