23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Office 365 apps για iPad… Τώρα και με υποστήριξη για εκτυπωτές!

    Από τα τέλη Μαρτίου οι χρήστες των iPads έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν στις συσκευές τους, την δημοφιλή σουίτα γραφείου Office 365 της Microsoft. Η συγκεκριμένη σουίτα, που είναι διαθέσιμη στο AppStore της Apple, απαρτίζεται από τρεις ξεχωριστές εφαρμογές (Word, PowerPoint και Excel). Μάλιστα, τα ευχάριστα νέα για τους ιθύνοντες της Microsoft είναι ότι και τα τρία apps γνώρισαν καθολική αποδοχή από τους users της Apple, αφού μέσα σε λίγες μέρες ξεπέρασαν συνολικά τα 12 εκατομμύρια downloads!

     officeipadapp

    Ωστόσο, παρόλο που οι τρεις εφαρμογές αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως «λαοφιλείς», υπήρξαν και αρκετοί users που επέκριναν την Microsoft γιατί δεν συμπεριέλαβε (μάλλον από βιασύνη) μία από τις πιο βασικές λειτουργίες του Office 365, η οποία δεν είναι άλλη… από αυτή της εκτύπωσης! Οι υπεύθυνοι της γνωστής εταιρείας φαίνεται ότι άκουσαν τις παρατηρήσεις των χρηστών και έτσι με νέο update και οι τρεις εφαρμογές μπορούν πλέον  να υποστηρίξουν μία μεγάλη γκάμα AirPrint εκτυπωτών. Για να ενεργοποιηθεί η νέα αυτή λειτουργία, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι iPad users είναι να προχωρήσουν στο update και των τριών εφαρμογών του Office 365 ξεχωριστά. Επιπλέον, πέραν της υποστήριξης για AirPrint εκτυπωτές, μία ακόμη ευχάριστη προσθήκη έχει να κάνει με την εισαγωγή των SmartGuide για PowerPoint και AutoFit για Excel, δύο σημαντικών λειτουργιών που βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση και διαχείριση του περιεχόμενου.

    Αν και για να ξεκλειδώσει κανείς τις full δυνατότητες των εφαρμογών τoυ Office 365 στο iPad οφείλει να έχει αποκτήσει μία κανονική άδεια χρήσης, ωστόσο η δυνατότητα εκτύπωσης περιλαμβάνεται και στις απλές – light– εκδόσεις. Εντάξει, μπορεί να της πήρε της Microsoft περίπου ένα μήνα για να εισάγει μία από τις πιο αυτονόητες λειτουργίες στην ιστορία της πληροφορικής, ωστόσο οι χρήστες μάλλον θα την συγχωρήσουν αυτή τη φορά, αφού όπως λέει και ο σοφός λαός: «κάλλιο αργά παρά ποτέ»!   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles