21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με τους ειδικούς

    Οι λίστες με τα best of έβγαιναν και θα βγαίνουν και θα συνεχίσουν να προκαλούν αμέτρητες συζητήσεις. Όλοι έχουν τις δικές τους προτιμήσεις, ο καθένας γέλασε ή τρόμαξε περισσότερο με τη μία ταινία και λιγότερο με την άλλη. Μένοντας στο horror κομμάτι τώρα το Hitfix αποφάσισε να βάλει τους “ειδικούς” του είδους να φτιάξουν την απόλυτη λίστα.

    the-exorcist-w1280

    100 φανατικοί συγγραφείς, κινηματογραφιστές, σεναριογράφοι, κριτικοί, ηθοποιοί, bloggers
     και πολλοί άλλοι του χώρου, κατέθεσαν την άποψή τους για το ποια θεωρούν την πλέον τρομακτική ταινία όλων των εποχών. Και οι γνώμες τους έβγαλαν το παρακάτω Top10.

    10. Jaws
    Το διάσημο φιλμ του Steven Spielberg που έκανε το 1975 όλο τον κόσμο να το διπλοσκεφτεί να βουτήξει στην θάλασσα.

    9. Night Of The Living Dead
    Το φιλμ του 1968 και του George Romero που όρισε το zombie είδος. Οι νεκροί σηκώθηκαν από τους τάφους και στριμώχνουν τους ζωντανούς σ’ ένα σπίτι.

    https://www.youtube.com/watch?v=0TAGtIQvebs

    8. Psycho
    Το αριστούργημα του Alfred Hitchcock παραμένει το αξεπέραστο θρίλερ, το στάνταρ που θα συγκρίνουν όλοι τις δουλειές τους. Η σκηνή του μπάνιου και η αποκάλυψη του τέλους δεν ξεχνιούνται. Ποτέ.

    7. Halloween
    Το φιλμ του John Carpenter μπορεί να γνώρισε πολλά sequels και reboot ωστόσο το original του 1978 παραμένει το classic.

    6. The Thing
    Carpenter ξανά, με το φιλμ του 1982, που ήταν στα γνωστά υψηλά τρομακτικά στάνταρ του. Σκέτη παράνοια.

    5. Alien
    Το franchise που παρουσίασε το τρομακτικότερο τέρας όλου του horror είδους. Ο Ridley Scott ξέρει και από διάστημα και πως πρέπει να τρομάζεις εκεί πάνω.

    4. Rosemary’s Baby
    Το ψυχολογικό δράμα του Roman Polanski που έπαιξε με το μυαλό, δημιουργώντας τρομερή ένταση χωρίς καμία υπερβολή ή αιματοκύλισμα. Μία οικογένεια που τρελαίνεται και βουτάει στα μαύρα σκοτάδια.

    https://www.youtube.com/watch?v=PewtQsgN5uo

    3. The Texas Chainsaw Massacre
    Το φιλμ του Tobe Hooper που τάραξε πολύ κόσμο πίσω στα 1974 παραμένει σοκαριστικό και λατρεμένο από τους fans του horror.

    https://www.youtube.com/watch?v=Vs3981DoINw

    2. The Shining
    Ο Stanley Kubrick έκανε την προσαρμογή στο μυθιστόρημα του Stephen King και μπορεί ο συγγραφέας να μην του αρέσει το φιλμ του 1980, ωστόσο υπάρχουν ορδές από fans που το έχουν δει αμέτρητες φορές και δεν το χορταίνουν με τίποτα.

    1. Τhe Exorcist
    Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πως το δαιμονισμένο φιλμ του 1973 και του William Friedkin δεν αξίζει τον τίτλο του πιο τρομακτικού φιλμ όλων των εποχών; Η αιώνια μάχη του καλού εναντίον του κακού μέσα από τον εξορκισμό ένα 12χρονου που σημάδεψε για πάντα το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles