BREAKING

Οι 15 κορυφαίες startups στην Ευρώπη για το 2018

EU-Startups-Summit-Pitch-syncbnb

 

Μέσα από μια αυστηρή διαδικασία συνεχόμενων αποκλεισμών, 15 φιναλίστ, μεταξύ των οποίων και μία ελληνική startup, η Syncbnb, επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 507 ευρωπαϊκές startups, για να συμμετάσχουν στο EU Startups Summit που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 24 Απριλίου. Οι υποψήφιες για τον τίτλο νεοφυείς εταιρείες 2018 θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό, την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού startup οικοσυστήματος. Startuppers, serial entrepreneurs, fund managers, angel investors, αλλά και technology fans απ’ όλη την Ευρώπη, που θα βρεθούν στο Auditori AXA για την ευρωπαϊκή γιορτή της νεανικής (και όχι μόνο) επιχειρηματικότητας. Στους φιναλίστ βρίσκεται και η ελληνική startup, η Syncbnb που ιδρύθηκε το 2017 από τους Αλέξανδρο Καραβίτη και Πέτρο Ζιώγα και βοηθάει ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, αποκτώντας παρουσία σε πολλαπλά κανάλια διανομής (Airbnb, Booking.com, Homeaway, Tripadvisor, Expedia). Στη συνέχεια φροντίζει, ώστε όλα τα ημερολόγια σε όλα τα κανάλια να είναι πλήρως συγχρονισμένα, προκειμένου να μην υπάρχουν διπλοκρατήσεις. Η Syncbnb απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό, έχει πελάτες σε 78 χώρες και χρηματοδοτήθηκε από 6 Έλληνες angel investors.

€68.000 το έπαθλο του διαγωνισμού
Η εταιρεία, που θα κατακτήσει τον τίτλο της κορυφαίας startup στην Ευρώπη για το 2018, θα κερδίσει ένα έπαθλο €68.000. Συνολικά, η επιτροπή αξιολόγησης εξέτασε 507 αιτήσεις απ’ όλη την Ευρώπη. Η προϋπόθεση συμμετοχής για μια εταιρεία ήταν η υπηρεσία της να είναι σε στάδιο pre-seed ή seed stage, να έχει λιγότερα από δύο χρόνια λειτουργίας και να βασίζεται στην Ευρώπη.

Οι 15 φιναλίστ είναι:

 1. Η WunderAI-logoWUNDERAI. Μια γερμανική startup, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαβάσουν το μυαλό των πελατών τους κατά τη διάρκεια των online αγορών.
 2. Η Lovys-logoLovys από το Παρίσι είναι ο πρώτος 100% ψηφιακός, all-in-one ασφαλιστικός πάροχος.
 3. Η Eelp-logoEelp! είναι ένας προσωπικός βοηθός κατά παραγγελία για όλα όσα χρειάζεστε, με έδρα τη Βαρκελώνη.
 4. Το BlockPit-logoBlockpit είναι μια πλατφόρμα παρακολούθησης για τους εμπόρους κρυπτογράφησης. Το αυστριακό Fintech παρέχει αυτοματοποιημένο υπολογισμό κερδών/ζημιών και φορολογικής υποχρέωσης σε πραγματικό χρόνο, βάσει των πιο πρόσφατων κανονισμών.
 5. Το Cartwatch-logoCartwatch είναι ένα startup από το Βερολίνο και χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και βαθιάς μάθησης για την αντιμετώπιση της κλοπής στον τομέα του λιανικού εμπορίου.
 6. Το Medicsen είναι ένα μη επεμβατικό τεχνητό πάγκρεας για διαβητικούς βασισμένο σε έναν αλγόριθμο μάθησης, μια εφαρμογή chatbot και μια έξυπνη βελτιστοποίηση ινσουλίνης χωρίς βελόνες.
 7. Το Unispotter-logoUnispotter είναι μια startup με έδρα τη Βιέννη, που ψηφιοποιεί το 80% της διαδικασίας πράκτορα για πανεπιστημιακές εφαρμογές και προσθέτει υψηλό ανθρώπινο άγγιγμα όπου χρειάζεται.
 8. Το Play2Speak-logoPlay2Speak, με έδρα τη Μαδρίτη, ψηφιοποιεί το περιεχόμενο και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, βοηθά τους καταναλωτές και επιχειρήσεις να ασκούν τα αγγλικά μέσα στις εμπειρίες τους.
 9. Το Landbot-ioLandbot είναι μια startup της Βαλένθια που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν διασκεδαστικές ιστοσελίδες.
 10. Το Digitail-logoDigitail - από το Βουκουρέστι και τη Βαρκελώνη - ψηφιοποιεί την κάρτα υγείας των κατοικίδιων ζώων και εφαρμόζει AI προκειμένου να προσφέρει προγνωστικές και προληπτικές λύσεις υγείας.
 11. Το FlyScribe-logoFlyScribe παρέχει στους επιβάτες την ευελιξία να πετούν τελικά την τελευταία στιγμή μέσω των συνδρομών ή των εφάπαξ αγορών σε χαμηλότερους από τους δημοσιευμένους ναύλους.
 12. Το Static-logoStatice από το Βερολίνο δημιούργησε ένα αυτόματο λογισμικό ανωνυμοποίησης δεδομένων (GDPR ready).
 13. Το Arbor-logoArbor από τη Μαδρίτη βοηθά τους καταναλωτές να εξοικονομούν χρήματα σε επαναλαμβανόμενη βάση.
 14. Η γερμανική AI-Park-logoAIPARK αναπτύσσει μια πλατφόρμα cloud και αισθητήρες IoT για να παρέχει τις καλύτερες πληροφορίες σχετικά με τα σημεία στάθμευσης σε πόλεις.
 15. Η ελληνική Syncbnb που βοηθά ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, αποκτώντας παρουσία σε πολλαπλά κανάλια διανομής (Airbnb, Booking.com, Homeaway, Tripadvisor, Expedia).
Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment