15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι Άγγλοι και η… γραμμή

    Μια απίστευτη σχέση έχουν αναπτύξει οι Άγγλοι και η… γραμμή του τέρματος στις μεγάλες διοργανώσεις! Στο χθεσινό παιχνίδι της Αγγλίας με την Ουκρανία, ο John Terry απομάκρυνε τη μπάλα ενώ εκείνη είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος της Αγγλίας με τους πέντε (!) διαιτητές του αγώνα να μη μετράνε το καταφανέστατο γκολ υπέρ των Ουκρανών!

     

    Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Άγγλοι έχουν… τραβήγματα με την εν λόγω γραμμή! Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, ο Geoff Hurst είδε τον ρέφερι να του κατακυρώνει γκολ όταν η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του τέρματος της Δυτικής Γερμανίας, κατόπιν στη γραμμή και εν τέλει εξοστρακίστηκε! Τα ριπλέι της μετάδοσης δεν βοήθησαν ιδιαίτερα και χρειάστηκε πανεπιστημιακή έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί (;) ότι απέμεναν 6 εκατοστά προκειμένου η μπάλα να περάσει ολόκληρη τη γραμμή!

     

    Η μοίρα… πήρε την εκδίκησή της το 2010, όταν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ο Lampard «κρέμασε» στον αγώνα με την –ενωμένη αυτή τη φορά- Γερμανία τον Neuer, η μπάλα έσκασε περίπου μισό μέτρο μέσα απ’ τη γραμμή του τέρματος για να ξαναβγεί έπειτα, ωστόσο ο Ουρουγουανός ρέφερι, Jorge Larrionda δεν είδε τίποτα (γκολ, για παράδειγμα…) δείχνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι το οποίο εν τέλει έληξε με θρίαμβο των Γερμανών (4-1 το τελικό σκορ).

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles