24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι άγνωστες φωτογραφίες του Τιτανικού, από το National Geographic

     

    Οι μπότες αυτές ανήκαν στον William Henry Allens, έναν από τους 462 άνδρες επιβάτες της 3ης θέσης. Μόνο 72 κατόρθωσαν να σωθούν.

    Ήταν 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40 (ώρα πλοίου GMT -3) όταν το επιβατικό RMS Titanic προσέκρουσε σε παγόβουνο, ανοιχτά του Newfoundland του Καναδά. Ήταν κατά την διάρκεια του πρώτου και τελευταίου ταξιδιού, αυτού του θαύματος της ναυπηγικής αλλά και της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Ο αβύθιστος Τιτανικός, που ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι την 10η Απριλίου 1912 από το λιμάνι του Southampton, με συνολικά 2224 επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς, εκείνη τη μοιραία βραδιά, 710 άτομα διασώθηκαν. 1514 κατέληξαν μαζί με το κουφάρι του πλοίου στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού. 100 χρόνια μετά, ο κόσμος θυμάται αυτό το ναυάγιο, με την ίδια σχεδόν συγκίνηση που το αντιμετώπισαν οι εφημερίδες της εποχής, τότε.

     

    Σε όλο τον κόσμο, αλλά κατά κύριο λόγο στο Belfast της Βορείου Ιρλανδίας, κορυφώθηκαν αυτό το σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη βύθιση του μοιραίου πλοίου. Κρουαζιέρες, εκθέσεις, δημοπρασίες, συναυλίες, αλλά και τα εγκαίνια του μουσείου του Τιτανικού στην Ιρλανδική πόλη, είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που φέρνουν στο φως ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορές, μνήμες και ιστορίες αυτού του ναυαγίου που παραμένει για τους περισσότερους μία θρυλική ιστορία.

    Το National Geographic, δημοσίευσε φωτογραφίες του Τιτανικού που δεν είχαν δει ξανά το φως της δημοσιότητας. Φωτογραφίες από τις μελέτες στο κουφάρι του ναυαγίου, εκεί όπου βρίσκεται 100 χρόνια μετά σε βάθος 3784 μέτρων. Με την χρήση εξελιγμένων σόναρ, οι επιστήμονες που μελετούν το ναυάγιο έκαναν μία φωτογραφική αναπαράσταση του πλοίου στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα, αλλά και φωτογραφίες από τα νέα ευρήματα που βρέθηκαν μέσα και κοντά στο κουφάρι και παίρνουν τον δρόμο τους για τα μουσεία του κόσμου.

    Από το 1985 που ανακαλύφθηκε η ακριβής τοποθεσία του Τιτανικού, δεν έχουν σταματήσει οι μελέτες και οι προσπάθειες ανάκτησης του θρυλικού ναυαγίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles