14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι Anonymous βγαίνουν στους δρόμους στην Ιαπωνία

    Το πρωί της Κυριακής στο Tokyo, 50 περίπου μασκοφόροι άνδρες και γυναίκες, περιδιαβαίνουν στο πάρκο Miyashita, κρατούν σακούλες σκουπιδιών και συμμετέχουν στην υπηρεσία καθαριότητας των Anonymous της OpJapan, στα πλαίσια μίας καμπάνιας διαμαρτυρίας, μαζεύοντας τα σκουπίδια σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πόλης.

    Το εντυπωσιακό αυτό event οργανώθηκε σε αντίδραση για τους νέους νόμους που ψήφισαν οι Ιάπωνες πολιτικοί και αφορούν την πειρατεία. Στην Ιαπωνία ποινικοποιήθηκε πια το downloading και έχει δοθεί στους Internet Providers η εντολή να παρακολουθούν την δραστηριότητα των συνδρομητών τους, ώστε να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη χρήση.

    Το χθεσινό event έγινε σε συνέχεια μίας σειράς επιθέσεων DDoS σε ιστοσελίδες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της χώρας, υπουργείων και του ανώτατου δικαστηρίου. Οι Anonymous δεν υποδεικνύουν στην Ιαπωνία να επιτρέψει στους πολίτες να κάνουν «παράνομο» downloading. Αντιτίθενται όμως στον περιορισμό των ελευθεριών και την παραβίαση της online ιδιωτικότητας που θα φέρει η ποινικοποίηση του downloading, δηλώνει ένα μέλος της ομάδας. Όπως αναφέρεται στο Verge, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους δήλωσαν πως υποστηρίζουν τον ακτιβισμό της ιντερνετικής κολεκτίβας, χωρίς να είναι σύμφωνοι με τις επιθέσεις DDoS, γιατί τις θεωρούν ως παρεμπόδιση της δουλειάς κάποιων άλλων ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση, οργάνωσαν την εκδήλωση «καθαρισμού» για να ενισχύσουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τον σκοπό κατά της πρόσφατης νομοθεσίας στην Ιαπωνία.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles