24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι CEOs κορυφαίων εταιρειών τηλεπικοινωνιών δεσμεύονται για πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό

    Δεκατρείς (13) ευρωπαίοι CEOs κορυφαίων εταιρειών τηλεπικοινωνιών έγιναν σήμερα τα ιδρυτικά μέλη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ψηφιακού Συνασπισμού και δεσμεύτηκαν ότι οι εταιρείες τους θα είναι κλιματικά ουδέτερες με στόχο να συμβάλουν και να επιταχύνουν τις πράσινες φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η δέσμευση για στήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ψηφιακού Συνασπισμού υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο εκδήλωσης  που έγινε για  την Ψηφιακή Ημέρα 2021, η οποία διοργανώθηκε από την πορτογαλική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Οι ιδρυτικοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι δεσμεύτηκαν να αναπτύξουν «τυποποιημένες, αξιόπιστες και συγκρίσιμες μεθοδολογίες αξιολόγησης για τον καθαρό αντίκτυπο των πράσινων ψηφιακών λύσεων στο περιβάλλον και το κλίμα σε τομείς προτεραιότητας όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, η μεταποίηση, η γεωργία και ο οικοδομικός τομέας». Και άλλοι από διάφορους τομείς οικονομικών δραστηριοτήτων αναμένεται να ενταχθούν στο συνασπισμό τους προσεχείς μήνες, ενώ τα αποτελέσματα των εργασιών τους θα παρουσιαστούν το 2022.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωπαϊκός τομέας τηλεπικοινωνιών έχει αναλάβει μακροχρόνια δέσμευση να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, προωθώντας παράλληλα τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και τα εργαλεία για τη μείωση των εκπομπών σε πολλούς τομείς προς όφελος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Σύμφωνα με σχετική αναφορά του GSMA οι κινητές τεχνολογίες συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών σε άλλους τομείς κατά 10 φορές την ποσότητα που παράγεται από τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.

    Ο κατάλογος των CEOs των εταιρειών τηλεπικοινωνιών που συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ψηφιακού έχει ως ακολούθως:

    1. Timotheus Höttges, Διευθύνων Σύμβουλος  Deutsche Telekom AG
    2. Börje Ekholm, Διευθύνων Σύμβουλος, Ericsson
    3. Mike Fries, Διευθύνων Σύμβουλος, Liberty Global
    4. Pekka Lundmark, Διευθύνων Σύμβουλος, Nokia
    5. Miguel Almeida, Διευθύνων Σύμβουλος, NOS
    6. Stéphane Richard, Διευθύνων Σύμβουλος,Orange
    7. Guillaume Boutin, Διευθύνων Σύμβουλος, Proximus
    8. Henrik Clausen, Διευθύνων Σύμβουλος, TDC A/S
    9. José María Álvarez-Pallete, , Διευθύνων Σύμβουλος, Telefónica
    10. Thomas Arnoldner, Διευθύνων Σύμβουλος A1 Telekom Austria Group
    11. Jukka Leinonen, EVP Nordics, Όμιλος Telenor και Διευθύνων Σύμβουλος DNA
    12. Allison Kirkby, Διευθύνων Σύμβουλος, Εταιρεία Τέλια
    13. Nick Read, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Vodafone

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles