19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι χρήστες του Megaupload ακόμη δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία τους

    Η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Electronic Frontier Foundation (EFF) να αποκτήσουν οι νόμιμοι χρήστες της υπηρεσίας πρόσβαση στους servers του Megaupload, ώστε να μπορέσουν να επαναφέρουν τα αρχεία τους, απέβη άκαρπη. Στη δισέλιδη απόφασή του το Αμερικανικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση της EFF εκ μέρους του Kyle Goodwin.

    megaupload-logo-720x388

    To Megaupload, η δημοφιλέστερη υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στο τιμόνι της οποίας ήταν ο γνωστός σε όλους μας Kim Dotcom, σταμάτησε οριστικά τη λειτουργία της το 2012, έπειτα από τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της με την κατηγορία της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Η έκδοσή του από τη Νέα Ζηλανδία στις ΗΠΑ βρίσκεται σε αναμονή, με όλα αυτά τα χρόνια να έχουν προηγηθεί πολλές συνεδριάσεις του δικαστηρίου πάνω στο ζήτημα της έκδοσή του.

    Ομοσπονδιακοί πράκτορες κατέσχεσαν επίσης και τους servers της υπηρεσίας, που αποτελούσαν ιδιοκτησία της Carpathia Hosting. Οι servers φυλάσσονται από την QTS Realty TRUST, η οποία εξαγόρασε την Carpathia το 2015. Λίγο μετά τη διακοπή της λειτουργίας του Megaupload, η EFF ανέλαβε την υπόθεση του Goodwin, ο οποίος, όπως και άλλοι νόμιμοι χρήστες, είχαν σημαντικά αρχεία στην υπηρεσία. Η EFF υποστήριξε ότι όποιες και να είναι οι κατηγορίες εναντίον του Dotcom, χρήστες σαν τον Goodwin έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία. Άραγε, θα γίνει κάποτε αυτό;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles