22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι crypto-miners στρέφουν την προσοχή τους στα RTX 30-based laptops! Ελλείψεις προ των πυλών;

    Γνωρίζουμε ότι οι cryptominers είναι… αδίστακτοί, ενώ η προσπάθεια «εξόρυξης» ενός digital κρυπτό-νομίσματος, σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε μια διαρκή… κούρσα! Τα «άλογα» βέβαια σε αυτή τη κούρσα δεν είναι άλλα από τις GPUs, τις κάρτες γραφικών, τις οποίες χρησιμοποιούν συνήθως σε ειδικές συστοιχίες οι cryptominers για να εξορύσσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό crypto-νομισμάτων. Εάν λοιπόν επιθυμείτε διακαώς να αποκτήσετε τη νέα «αστραφτερή» και πανίσχυρη RTX 3080 της Nvidia και διαπιστώνετε ότι βρίσκεται διαρκώς σε έλλειψη, μάλλον αυτό συμβαίνει γιατί οι crypto-miners συνηθίζουν να «ρημάζουν» τα αποθέματα των διαθέσιμων καρτών γραφικών.

    Τώρα, με τις «δουλειές» να βρίσκονται στο peak (οι Κινέζοι cryptominers έχουν σηκώσει μανίκια για τα καλά) και με τις GPUs της Nvidia και της AMD να τελούν είδος προς εξαφάνιση, οι crypto-miners στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα νέα gaming laptops που «φοράνε» τις νέες κάρτες γραφικών! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αγοράζουν διαρκώς νέα laptops, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να κάνουν mining σε Ethereum, ένα νέο κρυπτό-νόμισμα που κάνει θραύση. Με αυτή την τακτική αντιλαμβάνεστε πολύ απλά ότι θα δημιουργηθεί έλλειψη στην αγορά και οι τιμές μοιραία θα εκτοξευθούν. Έτσι όπως πάει η κατάσταση μας βλέπω να αποκτάμε μια πολυπόθητη 30xx γύρω στο… 2022!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles