16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι δαπάνες για υποδομές δικτύων 5G θα διπλασιαστούν το 2020, εκτιμά η Gartner

    5G Wind (5)

    Τις νέες προοπτικές που δημιουργεί η έλευση της τεχνολογίας 5G σε μια σειρά κλάδων της παγκόσμιας οικονομίας, καταγράφει πρόσφατη έρευνα της Gartner. Όπως σημειώνεται, το 2020, τα έσοδα από τις υποδομές ασύρματων δικτύων 5G, παγκοσμίως, αναμένεται να φτάσουν τα $4,2 δις, καταγράφοντας αύξηση κατά 89% έναντι του 2019. Το τρέχον έτος το αντίστοιχο μέγεθος, σύμφωνα με Gartner, ήταν $2,2 δις.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, το 7% των παρόχων δικτύων σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη αναπτύξει υποδομές 5G στα δίκτυα τους. Η Gartner προβλέπει, επίσης, ότι οι επενδύσεις στο 5G New Radio (το πρότυπο που έχει εκδοθεί από το 3GPP) αντιπροσωπεύει το 2019 το 6% των συνολικών εσόδων των παρόχων υποδομών ασύρματων δικτύων. Μάλιστα, εκτιμά ότι το ποσοστό αυτό θα διπλασιαστεί μεταξύ 2019 και 2020 και θα φτάσει το 12% την επόμενη χρονιά.

    “Για τις εφαρμογές 5G το 2019, οι πάροχοι χρησιμοποιούν μη αυτόνομη τεχνολογία 5G. Αυτό τους επιτρέπει να εισαγάγουν υπηρεσίες 5G που λειτουργούν πιο γρήγορα, καθώς ο εξοπλισμός 5G New Radio (NR) μπορεί να αναπτυχθεί παράλληλα με την υπάρχουσα υποδομή δικτύου 4G. Το 2020, οι πάροχοι θα αναπτύξουν αυτόνομη τεχνολογία 5G (non-stand-alone technology). Αυτό θα μειώσει το κόστος για τους παρόχους και θα βελτιώσει κατά πολύ την απόδοση των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι χρήστες”, αναφέρουν οι αναλυτές της Gartner.

    Σύμφωνα με την ανάλυση της Gartner, οι 5G υπηρεσίες θα ξεκινήσουν να διατίθενται εμπορικά σε πολλές μεγάλες πόλεις το 2019 και κυρίως το 2020. Σχετικές υπηρεσίες παρέχονται πιλοτικά ήδη στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας, της Φινλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας. Στο μεταξύ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν, επίσης, σχέδια για επιτάχυνση της δημιουργίας δικτύων 5G έως το 2020. Αν και οι καταναλωτές αντιπροσωπεύουν τον κύριο τομέα που οδηγεί την ανάπτυξη 5G, οι πάροχοι θα στοχεύουν όλο και περισσότερο στις υπηρεσίες 5G προς τις επιχειρήσεις. Τα δίκτυα 5G αναμένεται να επεκτείνουν το κινητό οικοσύστημα για να καλύψουν νέες κλάδους της οικονομίας, όπως το “έξυπνο” εργοστάσιο, οι αυτόνομες μεταφορές, η απομακρυσμένη υγειονομική περίθαλψη, ο τομέας της γεωργίας και του λιανικού εμπορίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles