15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι δέκα ομάδες που προκριθήκαν στον εθνικό τελικό του CleanLaunchpad

    cleanlaunchpad_logo

    Η Chrysalis LEAP, και ο χορηγός της, EY Cyprus, ανακοίνωσαν πρόσφατα τις δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στον εθνικό τελικό του CleanLaunchpad, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας (cleantech). Οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι οι ακόλουθες: Prognosis, Online Transport Marketplace, Viridom, Ferisol, Portable Battery Device, Bio2CHP, Hydrogen Energy Storage, Green Wings, hp-necovery και The City Game.

    ChrysalisLEAP_EYCYPRUS_CLIMATEKIC

    Οι δέκα αυτές ομάδες, έξι από Κύπρο και τέσσερεις από Ελλάδα, συμμετείχαν σε ένα διήμερο bootcamp που διοργανώθηκε από την Chrysalis LEAP με επιτόπου στήριξη της EY Cyprus, και περιελάμβανε mentoring και μαθήματα από έμπειρους επαγγελματίες εκπαιδευτές του διεθνούς κύρους προγράμματος επιτάχυνσης του Climate-KIC.

    Ο Ron Bloemers, εκπαιδευτής στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC, σχολίασε: «Με χαρά δηλώνω πολύ ικανοποιημένος από τη συνολική απόδοση των δέκα ομάδων. Παράλληλα, η EY Cyprus είχε μια πολύ ενεργή συμμετοχή στο bootcamp και ήταν πολύ ευχάριστη η συνεργασία μαζί τους. Επιπρόσθετα, η ομάδα της Chrysalis LEAP εργάζεται με πάθος και επαγγελματισμό και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς.»

    Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε κριτική επιτροπή στον εθνικό τελικό του CleanLaunchpad, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου. Η κριτική επιτροπή, που θα αποτελείται από επιτυχημένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, θα αποφασίσει ποιες τρεις ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο και την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό τελικό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Οκτωβρίου στη Βαλένσια στην Ισπανία. Οι τρεις πρώτοι νικητές του πανευρωπαϊκού τελικού θα κερδίσουν μέχρι και 95,000ΕΥΡΩ έκαστος ως αρχικό μη μετοχικό κεφάλαιο και την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC, που περιλαμβάνει 18μηνη επιχειρηματική εκπαίδευση, και θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν και να εμπορικοποιήσουν την ιδέα τους. Ο μεγάλος νικητής του CleanLaunchpad θα λάβει επίσης ως χρηματικό έπαθλο το ποσό των 10,000ΕΥΡΩ, ενώ οι ιδέες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν τα ποσά των 5,000ΕΥΡΩ και 2,500ΕΥΡΩ αντίστοιχα.

    Ο ιδρυτής της Chrysalis LEAP, Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, δήλωσε: «Περάσαμε δύο απίστευτες μέρες προετοιμάζοντας τις ομάδες που έχουν προκριθεί και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Climate-KIC και τον χορηγό μας, EY Cyprus, για τη συμμετοχή τους. Έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και ειλικρινά μπορώ να πω ότι οι κριτές θα δυσκολευτούν πολύ να επιλέξουν τους τρεις που θα μας εκπροσωπήσουν στον πανευρωπαϊκό τελικό.»

    Ο Επικεφαλής του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Cyprus, χορηγού της Chrysalis LEAP, Στέλιος Δημητρίου, είπε: «Η φάση του εθνικού bootcamp του CleanLaunchpad έχει ολοκληρωθεί και η EY Cyprus ήταν εκεί για να προσφέρει καθοδήγηση και στήριξη στις δέκα ομάδες. Περιμένουμε με ανυπομονησία και ενθουσιασμό τον εθνικό τελικό για να δούμε ποιες θα είναι οι τρεις ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα που θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο στη Βαλένσια».

    Organizers and Participants at Bootcamp

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles