13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι διάσημοι rock guests των Simpsons

    Ξεκίνησε να προβάλλεται στις 17 Δεκεμβρίου του 1987 και έκτοτε έχει ταυτιστεί με την αμερικάνικη κουλτούρα, το έξυπνο χιούμορ, την απόλαυση μίας καλής ατάκας. Ο Matt Groening, δημιουργός της μακροβιότερης σειράς στην αμερικανική τηλεόραση, επιμένει μέχρι σήμερα πως κάθε επεισόδιο πρέπει να είναι μία γιορτή.

    The_Simpsons_The_Who_by_NecronomiconED2

    Πέρα από τους απίθανους guests που είχε η σειρά, από τον Stephen Hawking και τον Tony Blair μέχρι την Dolly Parton και τον Banksy, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά κεφάλαια των Simpsons, ήταν οι εμφανίσεις μoυσικών. Με ιδιαίτερη έμφαση στο rock χώρο, αν και υπήρξαν κατά καιρούς και οι soul και οι country πινελιές. Περισσότεροι από 60 είναι οι μουσικοί που έχουν δανείσει τις φωνές και ενίοτε και το τραγούδι τους στην οικογένεια, δίνοντας διαφορετικό χρώμα στις τρέλες του Burt και κυρίως στις φωνητικές «ικανότητες» του Homer.

    Beatles, Rolling Stones, The Who, Metallica, U2, REM, Sting, White Stripes, Tom Jones, David Crosby, Barry White, Ramones, James Brown, Cypress Hill, Johnny Cash, Smashing Pumpkins, Moody Blues, B-52s, Elvis Costello, Sonic Youth, Tom Petty, Britney Spears, Blink 182, Kid Rock, είναι μόνο ορισμένοι από όσους έκαναν παρέα στην περίφημη οικογένεια. Η καρδιά της εκπομπής είναι rock, κάτι διόλου τυχαίο…

    Και αυτό γιατί ο Groening που ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής καρτούν το 1980, είχε πρώτα δουλέψει ως μουσικοκριτικός και υπάλληλος σε δισκάδικο. Μετά από μία σειρά επιτυχημένων κόμικς, θα γεννηθεί και η οικογένεια των Homer, Marge, Bart, Lisa και Maggie. Οι τηλεοπτικοί παραμόνευαν και το αποτέλεσμα είναι σήμερα η εκπομπή να μεταδίδεται σε 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και το franchise της σειράς, βλέπε παιχνίδια, βιβλία, ημερολόγια, κούκλες κλπ., να έχει ξεπεράσει προ πολλού το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

    Και για να δείτε πόσο cool είναι ο Groening το 2002 είχε επιλεχθεί από τους υπεύθυνους του περίφημου φεστιβάλ All Tomorrow’s Parties για να διαλέξει το line up, λέγοντας τότε πως θα διάλεγε οποιονδήποτε που φοράει κουστούμι. Εκτός από τον Michael Jackson.

    https://www.youtube.com/watch?v=vsENHc2grPQ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles