25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Οι Δορυφορικές Τεχνολογίες στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών: ενδιαφέρουσα Hμερίδα στη Λευκωσία

    Ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Δορυφορικές Υπηρεσίες για διαχείριση κινδύνων καταστροφών», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, στο Ξενοδοχείο HILTON NICOSIA.

    Στόχος της εν λόγω ημερίδας την οποία συνδιοργανώνουν το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ) του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΦΕΚΨΠ), το European Union Agency for the Space Programme – EUSPA και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Eurisy, είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων που έχουν οι Δορυφορικές Εφαρμογές στο πλαίσιο του κύκλου διαχείρισης κινδύνων καταστροφών.

    Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν απόψεις και εμπειρίες και να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της ενσωμάτωσης δορυφορικών τεχνολογιών στη διαχείριση έκτακτων αναγκών από φυσικές καταστροφές, με ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των προγραμμάτων της ΕΕ Copernicus, Galileo και GOVSATCOM.

    Οι Δορυφορικές Τεχνολογίες/Τεχνολογίες Διαστήματος έχουν αποδειχθεί ανεκτίμητες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, με τεράστιες δυνατότητες να συμβάλλουν περαιτέρω στην αποτελεσματική απόκριση και αποκατάσταση, στη διάσωση ζωών, στην προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού περιβάλλοντος.

    Η Κύπρος θα πρέπει να επενδύσει στην αξιοποίηση των διαστημικών τεχνολογιών, ώστε μέσω της ασφαλούς συνδεσιμότητας και της γεω-παρατήρησης να ενισχυθούν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Άμυνας, Βιομηχανίας και Διαστήματος (DG DEFIS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκτελεστικός Διευθυντής της EUSPA,  η  Προέδρος του Διεθνούς Οργανισμού EURISY και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος θα ανοίξει τις εργασίες της ημερίδας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles