18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι έφηβοι αγαπούν το… sexting

    Το sexting συζητείται ολοένα και περισσότερο τελευταία και, για την περίπτωση που δεν το έχετε ξανακούσει, να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την αποστολή εικόνων ή μηνυμάτων κειμένου μέσω SMS με… σεξουαλικό περιεχόμενο. Φαίνεται, όμως, ότι η “δημοτικότητά” του ανάμεσα στους ανήλικους είναι μεγαλύτερη απ’ όσο φανταζόμασταν.

    Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το δίκτυο JAMA της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης διαπίστωσε ότι το 28% των μαθητών λυκείου έχουν στείλει γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο, το 31% παραδέχθηκε ότι έχει ζητήσει από κάποιον να του στείλει γυμνή φωτογραφία του/της, ενώ το 57% έχει κληθεί να συμμετάσχει σε μία… “sexting” συνομιλία.

    Όσον αφορά τη διαφορά των ποσοστών ανάμεσα στα δύο φύλα, το 45% των αγοριών αναφέρουν ότι έχουν ζητήσει να τους στείλουν μία γυμνή φωτογραφία, σε σύγκριση με το 20% περίπου των κοριτσιών. Ωστόσο, το 70% των κοριτσιών που συμμετείχαν στην έρευνα σημείωσαν ότι τους έχει ζητηθεί να στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους.

    Η μελέτη του δικτύου JAMA διαπίστωσε, επίσης, ότι οι έφηβοι που κάνουν… “sexting” ειναι πολύ πιο πιθανό να έρθουν σε σεξουαλική επαφή απ’ αυτούς που δεν κάνουν, ενώ τα κορίτσια που στέλνουν γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους μέσω των κινητών τηλεφώνων τους είναι πιθανότερο να έρθουν σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη απ’ ό,τι όσες δεν ασχολούνται με το… “σπορ”.

    Πηγή: BGR

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles