18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι eSIM φέρνουν νέες ευκαιρίες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών

    Η καθαρή αξία της παγκόσμιας αγοράς των eSIM προβλέπεται να φτάσει τα 898 εκατομμύρια ευρώ το 2023, με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξεως του 30% από το 2023 έως το 2033. Σύμφωνα με ανάλυση της Future Market Insights, η συνολική αξία της αγοράς θα φτάσει το ποσό των 12.379,62 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2032.

    Η αυξανόμενη χρήση των eSIM σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης ενισχύεται από οφέλη όπως η ενισχυμένη συνδεσιμότητα, η αξιοπιστία και η ασφάλεια. Η βιομηχανία των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης παραμένει ένας παράσγοντας που επηρεάζει την ανάπτυξη και την πρόοδο μιας σειράς τεχνολογικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των eSIM.

    Με αυτό τον τρόπο, καθώς οι eSIM διευκολύνουν την εναλλαγή του παρόχου κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί ο τελικός χρήστης, ενθαρρύνονται οι πάροχοι που χρησιμοποιούν φυσικές κάρτες SIM να στηρίξουν και να ανταγωνιστούν στην αγορά των eSIM.

    Η αυξανόμενη τάση μεταξύ των κατασκευαστών smartphone να παρέχουν υποστήριξη eSIM στις συσκευές τους, αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση τόσο για αυτές όσο και για το σχετικό hardware. Επιπλέον, η χρήση eSIM επιτρέπει τη διαχείριση συσκευών M2M (Machine-to-machine), πολλές από τις οποίες λειτουργούν απομακρυσμένα. Αυτός ο τομέας προβλέπεται ότι θα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

    Παράλληλα, η χρήση των τεχνολογιών M2M και IoT στην αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για eSIM. Άλλωστε, η προδιαγραφή GSMA Embedded SIM, η οποία θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα των οχημάτων και θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα γενιά συνδεδεμένων αυτοκινήτων, μόλις έλαβε τη σχετική στήριξη από την αυτοκινητοβιομηχανία.

    Η λίστα με τις εταιρείες που ξεχωρίζουν στην παγκόσμια αγορά των eSIM περιλαμβάνει τις Infineon Technologies AG, NXP Semiconductors N.V., STMicroelectronics, Deutsche Telekom AG, Giesecke + Devrient Mobile Security GmbH, Gemalto NV και ARM Holdings.

    Τονίζεται πως, έχοντας μια μεγαλύτερη βάση χρηστών smartphone, οι χώρες της Ασίας-Ειρηνικού είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες, όσον αφορά στην αποδοχή των eSIM.

    Διαβάστε επίσης:

    > Οι 7 καλύτερες εναλλακτικές του Twitter (αν σχεδιάζετε να αποχωρήσετε)!

    > Αεροσυνοδό με μισθό 385.000 δολάρια αναζητά το Netflix

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles