20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι ηλικιωμένοι στην εποχή του Internet: Προγράμματα για 65ρηδες κύπριους που θέλουν να αποκτήσουν Ψηφιακές Δεξιότητες

    Με μια στοχευόμενη πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κύπρου και της ευρύτερης εκστρατείας για προώθηση του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στην Κύπρο, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Κέντρο Παραγωγικότητας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, προσχωρούν στη διοργάνωση ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης που απευθύνονται σε άτομα πέραν των 65 ετών με στόχο να τα βοηθήσουν για να αποκτήσουν τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα σε πρόσωπα τρίτης ηλικίας να αποκτήσουν «πρόσβαση» στον κόσμο της πληροφορικής και των επικοινωνιών, γεγονός που θα ενισχύσει  το αίσθημα της ανεξαρτησίας και της κοινωνικής συμμετοχής της ηλικιακής αυτής ομάδας. Αναλυτικότερα τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν τα ακολούθα:

    • Προγράμματα Κατάρτισης διάρκειας 21 ωρών για την εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, με έμφαση στη χρήση του διαδικτύου και των βασικών εφαρμογών του σε περιβάλλον Windows.
    • Προγράμματα Κατάρτισης διάρκειας 15 ωρών στη χρήση έξυπνων κινητών και tablets που λειτουργούν σε περιβάλλον Android.
    • Προγράμματα Κατάρτισης διάρκειας 15 ωρών στη χρήση έξυπνων κινητών και tablets που λειτουργούν σε περιβάλλον iOS.

    Να σημειωθεί ότι όλα τα προγράμματα κατάρτισης προγραμματίστηκαν να ξεκινήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και θα προσφέρονται δωρεάν σε όλες τις πόλεις. Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες θα δίδεται πιστοποιητικό συμμετοχής.

    Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης τηλεφωνικώς (στα τηλέφωνα 22806114, 25873588, 24812350) ή μέσω της ιστοσελίδας http://www.kepa.gov.cy/Mathisi/65plus.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles