17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι ΗΠΑ ξεκινούν το σχεδιασμό για το 6G

    Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) Jessica Rosenworcel στην κεντρική της ομιλία ανακοίνωσε ότι η επόμενη δημοπρασία φάσματος μεσαίας ζώνης στις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2022, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το 6G άμεσα και να αναπτυχθούν πιο καινοτόμες πολιτικές διαχείρισης φάσματος.

    «Αυτόν τον Ιούλιο θα ξεκινήσουμε τη δημοπρασία για τη ζώνη των 2,5 GHz. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εύρος συνεχούς φάσματος μεσαίας ζώνης που έχουμε κάτω από τα 3 GHz. Τα ραδιοκύματα που θα διατεθούν από αυτή τη δημοπρασία θα βοηθήσουν στην επέκταση των υπηρεσιών 5G πέρα ​​από τις πολυπληθείς πόλεις», δήλωσε η Rosenworcel.

    Είπε επίσης ότι η FCC πρόκειται να στραφεί σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς εταίρους της «για να βρει τρόπους να εκμεταλλευτεί εμπορικά το φάσμα και να θέσει σε δημοπρασία τα ραδιοκύματα στη ζώνη 3,1 GHz έως 3,45 GHz».

    Η Rosenworcel σημείωσε ότι μία από τις πρώτες της ενέργειες ως πρόεδρος της FCC ήταν να στρέψει τις ΗΠΑ προς το φάσμα μεσαίας ζώνης για το 5G. «Αυτό το φάσμα είναι το κλειδί της υλοποίησης υπηρεσιών 5G και της διασφάλισης ότι θα προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», όπως είπε.

    Εν τω μεταξύ, εξετάζει ήδη τις εξελίξεις στην τεχνολογία 6G. «Είναι οι πρώτες μέρες. Αλλά αν μάθαμε κάτι από την εμπειρία μας στη διάθεση του 5G, είναι ότι οι ασύρματες υπηρεσίες είναι σημαντικές για την οικονομική και την εθνική ασφάλεια».

    Η διαθεσιμότητα του φάσματος είναι ένα καίριο θέμα, και η Rosenworcel προσβλέπει στον εντοπισμό ραδιοκυμάτων στη ζώνη των 7 GHz έως 15 GHz, ενώ παράλληλα διερευνά τη χρήση εξαιρετικά υψηλών συχνοτήτων.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles