12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον “πόλεμο” στη Huawei. FBI, CIA και NSA επιμένουν: “Μείνετε μακριά”

    Οι επικεφαλής των τριών αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας συμφωνούν σε ένα πράγμα: “Δε θα πρέπει να αγοράζετε συσκευές της Huawei“.

    Huawei Mate 10 Pro

    Το CBS News μεταδίδει ότι ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, ο αρχηγός της CIA Mike Pompeo και ο διευθυντής της NSA Dan Coats σε πρόσφατη κατάθεσή τους υπενθύμισαν τους διαδικτυακούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και παραδέχθηκαν ότι ποτέ δε θα είναι πρόθυμοι στη χρήση ενός smartphone της Huawei. Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών υπενθύμιζαν ανέκαθεν τους κινδύνους όσον αφορά την Huawei, αλλά το timing του μηνύματος είναι ξεκάθαρο. “Αγοράστε το Mate 10 Pro με δική σας ευθύνη” Ακόμη και με χωρίς ατράνταχτες αποδείξεις για κατασκοπεία, η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών προσπαθεί να διασφαλίσει ότι το Mate 10 Pro δε θα αποτελέσει μια συσκευή με αρκετές πωλήσεις.

    Αν και με τις δηλώσεις τους οι επικεφαλείς δεν αναφέρθηκαν απευθείας στη Huawei, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας Richard Burr έστρεψε τη συζήτηση προς την Κίνα, όταν δήλωσε: Το επίκεντρο των ανησυχιών μου σήμερα είναι η Κίνα και, ειδικότερα, κινεζικές εταιρείες, όπως Huawei και ZTE, για τις οποίες είναι γνωστό ότι έχουν έντονους δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση. Η ZTE μπορεί να είναι μικρότερος παίκτης στην αγορά, όχι όμως και η Huawei, η οποία προσπαθεί, ανεπιτυχώς το τελευταίο διάστημα να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκαν για το αν θα πρότειναν στους Αμερικανούς πολίτες να αγοράσουν συσκευές της τόνισαν ότι σε καμιά περίπτωση δε θα έκαναν κάτι τέτοιο, με τον Mark Warner να προσθέτει: Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτός δε θα είναι ένας νέος τρόπος για την Κίνα να αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

    Αν και, προς το παρόν, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα αποδείξεις ότι η Huawei συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Κίνας για να αντλήσει στοιχεία από τους πελάτες της, είναι πάντως ύποπτη πως το κάνει. Η εταιρεία από την μεριά της απάντησε σε αυτές τις εξελίξεις με την εξής δήλωση: Η Huawei είναι ενήμερη για τις κυβερνητικές δραστηριότητες που στόχο έχουν να πλήξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Huawei απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων και των καταναλωτών σε 170 χώρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles