13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Οι “κακοί” των Far Cry games που όμως… αγαπήσαμε!

    Η σειρά Far Cry δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς από το 2004 που η Ubisoft κυκλοφόρησε το πρώτο game του αγαπημένου franchise μέχρι σήμερα (που περιμένουμε με ανυπομονησία σε λίγες μέρες το πέμπτο game), έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων gamers. Άλλωστε, τα Far Cry είναι «unique», και αυτό συμβαίνει γιατί ο ρεαλισμός πάντοτε δένει με τη φαντασία, σε τέτοιο βαθμό που κανένα άλλο first-person game δεν μπορεί να πετύχει! Φυσικά, ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας των Far Cry games οφείλεται και στους χαρακτήρες που πλαισιώνουν το story, στους ήρωες και στους ανταγωνιστές τους που αφήνουν το in-game στίγμα τους και οι οποίοι χαρίζουν στα Far Cry την μοναδικότητα τους.

    Far Cry Villains (6)

    Και εκεί που ο κάθε καλός ήρωας μπορεί (μοιραία) να φανεί προβλέψιμος, μοιάζοντας περισσότερο με έναν λευκό καμβά, είναι οι villains που χαρίζουν μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι. Απρόβλεπτοι, ψυχωτικοί, αλλόκοτοι, μανιακοί, ανατρεπτικοί, περίπλοκοι και ταυτόχρονα ξεχωριστοί και ενδιαφέροντες, οι «κακοί» των Far Cry games σε καμία περίπτωση δεν εμπίπτουν στον κανόνα των «generic» κακών που συναντάμε στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά αποτελούν δομημένες προσωπικότητες που χρησιμεύουν για να δίνουν έξτρα κίνητρο στον παίκτη και να προωθούν την εξέλιξη του story. To θέμα λοιπόν που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στους πιο αγαπημένους κακούς των Far Cry games, οι οποίοι έμειναν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη των gamers… 

    *Dr. Krieger (Far Cry 1)* 

    Far Cry Villains (1)

    Τι και εάν το πρώτο Far Cry έκανε την εμφάνιση του το 2004, όπου τα τεχνολογικά μέσα για τους game developers δεν ήταν τα ίδια όπως σήμερα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διέθετε έναν memorable villain, όπως ο Dr. Krieger, ο οποίος βασίστηκε στο αρχέτυπο του «τρελού επιστήμονα». Στο πρώτο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς, o ιδιοκτήτης της εταιρείας γενετικής Krieger Corp., έχει ένα και μόνο… «όνειρο» να ισχυροποιήσει την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει μία νέα γενιά ανθρώπων. Μοχθηρός και παράφρονας είναι η επιτομή του τρελού επιστήμονα και όπως μπορείτε να φανταστείτε ο Dr. Krieger είναι απίστευτα μεγαλομανής. Στην προσπάθεια του να το παίξει Θεός, δημιουργεί τις στρατιές των γενετικά μεταλλαγμένων Trigens και μάλιστα (mild spoiler) καταλήγει να γίνει μέρος του ίδιου του πειράματος του. Θα τον θυμόμαστε πάντα γιατί πολύ απλά είναι ο Dr. Frankenstein των Far Cry games.

    Βαθμός Κακίας: 8/10

    *The Jackal (Far Cry 2)* 

    Far Cry Villains (8)

    Αναμφίβολα, το «τσακάλι» πρόκειται για έναν villain που δεν συμβιβάζεται ποτέ με την ήττα, καθώς ο πρώην SEAL και νυν έμπορος όπλων, γνωρίζει πολύ καλά πώς να κινείται στις σκιές. Πανέξυπνος και ταυτόχρονα πανούργος, καταφέρνει σχεδόν πάντοτε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους του. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας «ρηχός» χαρακτήρας, καθώς λατρεύει τον Νίτσε και μάλιστα δείχνει να ακολουθεί τις διδαχές του Νιχιλισμού. Η κατάληξη του Jackal θυμίζει ήρωα αρχαίας τραγωδίας, όπου στο τέλος επέρχεται η «κάθαρση», και αποτελεί μία απόδειξη ότι στο βάθος υπάρχουν ψήγματα καλοσύνης μέσα του (δεν θα spoilerιάσουμε εδώ γιατί το δεύτερο παιχνίδι της σειράς έχει πολύ ψωμί). Θα τον θυμόμαστε για πάντα γιατί είναι ίσως ο μοναδικός κακός στην ιστορία του gaming που λατρεύει τον Νίτσε!

    Βαθμός Κακίας: 7/10

    *Vaas Montenegro (Far Cry 3)* 

    Far Cry Villains (5)

    O ψυχωτικός ηγέτης των πειρατών που λυμαίνονται τα εξωτικά νησιά Rook, είναι απλώς… τρελός για δέσιμο. Απρόβλεπτος, επικίνδυνος και βίαιος σε κάθε του βήμα και εκδικητικός μέχρι εκεί που δεν πάει, ο Vaas απλώς λατρεύει το χάος και δικαιολογημένα θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους «ψυχοπαθείς» που έδρασαν στα Far Cry games. Διαθέτει μία σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ και παράλληλα είναι ψυχολογικά ασταθής (αν και μέσα στην τρέλα του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας χαρισματικός ηγέτης). Το δεξί χέρι του Hoyt Volker είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των Rook Islands ή μάλλον έτσι νομίζει, καθώς η αδελφή του Citra τελικά αποδεικνύεται ακόμη πιο σκοτεινή από εκείνον. H Ubisoft με την ύπαρξη του Vaas ουσιαστικά δημιούργησε ένα νέο trend στην παρουσίαση των κακών σε ένα video game, καθώς ήταν η πρώτη φορά που υπήρχες τόσο μεγάλο “interactivity” ανάμεσα σε έναν villain και σε κάποιον ήρωα. Θα τον θυμόμαστε για πάντα για τον ξεχωριστό μονόλογο του πάνω στην τρέλα…

    Βαθμός Κακίας: 9/10

    *Hoyt Volker (Far Cry 3)* 

    Far Cry Villains (2)

    Για τον αδίστακτο βαρόνο των ναρκωτικών, Hoyt Volker, δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα παρά μόνο το… χρήμα. Η ανθρώπινη ζωή των άλλων δεν έχει καμία σημασία για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να ζει στα κόκκινα και φυσικά δεν έχει κανένα απολύτως ηθικό φραγμό. Η αιμοσταγής και μανιακή φύση του τον φτάνει στα άκρα, θεωρώντας όλους τους ιθαγενείς Rakyat υπανθρώπους και παιδιά ενός κατώτερου θεού. Αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό για εκείνον βέβαια, καθώς δεν διαθέτει κανένα απολύτως σεβασμό στην ανθρώπινη φύση από τη στιγμή που μία από τις κύριες εγκληματικές δραστηριότητες του, αφορούν σε εμπόρια λευκής σαρκός. Φανταστείτε απλώς πόσο μοχθηρός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν διστάζει να ανατινάξει ένα πλοίο που είναι γεμάτο από ομήρους. Θα τον θυμόμαστε για πάντα για τα «κρύα» και “black” αστεία του…

    Βαθμός Κακίας: 9/10

    *Pagan Min (Far Cry 4)* 

    Pagan-Min

    O Pagan Min είναι η επιτομή του «σαδισμού» και έχει περάσει στην ιστορία ως ένας από τους πιο εκκεντρικούς και σκοτεινούς villains ever (το μωβέ κουστουμάκι του είναι απλώς… epic). Ο δικτάτορας του Kyrat δεν είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να παίξεις μαζί του, γιατί η φυσιολογική σου κατάληξη θα είναι… 3 μέτρα μέσα στο χώμα και φυσικά αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο του κρατιδίου που ελέγχει και γεωγραφικά βρίσκεται στο οροπέδιο του Θιβέτ. Αν και για τους κάτοικους του Kyrat θεωρείται ένα τέρας, o ίδιος νομίζει ότι διαθέτει θεϊκές ιδιότητες και φυσικά δεν λογαριάζει τίποτα και κανέναν για να πετύχει την μεγαλομανία του και να ικανοποιήσει την ασίγαστη δίψα του για περισσότερη εξουσία και παραπάνω πλούτη. Αν και πολλές φορές εμφανίζει απέναντι στον ήρωα του παιχνιδιού, Ajay, μία πατερναλιστική συμπεριφορά που βγάζει και μερικά ψήγματα καλοσύνης, δεν θα πρέπει να μας ξεγελάει, καθώς είναι ο διάβολος μεταμορφωμένο σε άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε για πάντα για την τρελή ομοιότητα του με διάσημο Έλληνα μόδιστρο.

    Βαθμός Κακίας: 9/10

    *Joseph Seed (Far Cry 5)* 

    Joseph Seed 1

    Μπορεί ακόμη το Far Cry 5 να μην έχει κυκλοφορήσει (έ-ε-ερχεται στις 27/3), ωστόσο δεν χρειάζεται πολύ για να καταλάβει κανείς ότι ο μεγαλομανής «πατερούλης» Joseph Seed είναι ο απόλυτος «αστέρας» του νέου game στο δημοφιλές franchise. Ο cult ηγέτης της οργάνωσης Eden’s Gate, σε συνεργασία με τα επίσης θεοπάλαβα αδέλφια του (Jacob, John και Faith) τρομοκρατεί την κομητεία Hope στην Montana, θυμίζοντας έντονα τον David Koresh. Όπως όλοι οι παραθρησκευτικοί ηγέτες, έτσι και αυτός θεωρεί τον εαυτό του «εκλεκτό» και ότι έχει επιλεγεί από τον ίδιο τον Θεό, καθώς είναι ο μόνος που γνωρίζει το «σχέδιο» του Θεού για το τέλος του κόσμου. Το «βιογραφικό» του λοιπόν περιλαμβάνει δολοφονίες, προσηλυτισμό, απαγωγές, εμπόριο όπλων, αρπαγές περιουσιών και πολλά ακόμη «ανδραγαθήματα». Και μπορεί ακόμη να μην τον έχουμε δει να ξεδιπλώνει πλήρως την μοχθηρή φύση του, αλλά κάτι μας λέει ότι ο Joseph Seed θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο τρομακτικούς villains στην ιστορία του gaming!

    Βαθμός Κακίας: ?/10

    Το Far Cry 5 κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου για PS4, Xbox One και PC, ενώ επιπλέον θα μπορείτε να το βρείτε και σε μορφή PCDD σε επιλεγμένa καταστήματα. Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το νέο τρόπο διανομής των PC παιχνιδιών, κάνοντας click εδώ.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles