20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι καταναλωτές προτιμούν να κάνουν software updates στα smartphones τους, παρά να αγοράσουν νέα μοντέλα

    Οι εποχές έχουν αλλάξει και, πλέον, ο κύκλος δύο ετών, όσον αφορά την αλλαγή smartphones, δεν ισχύει. Τώρα, φαίνεται ότι οι καταναλωτές, αντί να αγοράσουν μία νέα συσκευή, απλά …κάνουν software update στα παλαιότερα μοντέλα που έχουν στην κατοχή τους.

    smartphones

    Όπως αναφέρει ο Jan Dawson, ιδρυτής και επικεφαλής αναλυτής της Jackdaw Research, οι καταναλωτές πλέον κρατούν τα smartphones τους για 4 με 5 χρόνια και δε βρίσκουν κανένα λόγο να αγοράσουν μία νέα συσκευή.

    Ο Chetan Sharma, Διευθύνων Σύμβουλος της Chetan Sharma Consulting, σημειώνει πάντως ότι το iPhone X θα μπορούσε να επαναφέρει τους καταναλωτές στον κύκλο αυτής της διετίας. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ένα “δυναμικό” νέο προϊόν από ένα σημαντικό κατασκευαστή, όπως η Apple, θα μπορούσε να πείσει τους καταναλωτές να “βάλουν το χέρι στην τσέπη”. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν, γι’ αυτό το λόγο, λανσάρει προγράμματα που επιτρέπουν στους καταναλωτές να αγοράζουν ένα νέο μοντέλο και να το πωλούν όταν το επόμενο κυκλοφορήσει, περίπου ένα χρόνο αργότερα.

    Ενώ οι carriers σημειώνουν ότι δε δεσμεύουν πλέον τους συνδρομητές με συμβόλαια δύο ετών, η αλήθεια είναι ότι, εάν ένας πελάτης πληρώνει για ένα τηλέφωνο 24 μηνιαίες δόσεις, έχει αναγκαστικά “κολλήσει” με τον ίδιο παροχέα για δύο χρόνια. Μερικοί carriers προσφέρουν πακέτα που επιτρέπουν στους πελάτες τους να αναβαθμίσουν σε ένα νέο μοντέλο μετά από 12 έως 18 μήνες, αλλά μια μίσθωση δεν είναι αγορά και απαιτεί να κρατάτε το τηλέφωνο σε πολύ καλή κατάσταση.

    Με τους κατασκευαστές και τα δίκτυα να προσπαθούν να πείσουν τους ιδιοκτήτες smartphones να ξαναρχίσουν να αγοράζουν νέες συσκευές κάθε δύο χρόνια, οι περισσότεροι -για οικονομικούς λόγους- το μόνο που μπορούν ή κάνουν είναι τα …updates των συσκευών τους, ώστε να προσθέσουν σ’ αυτές κάποιες δυνατότητες κάνοντάς τες να “μοιάζουν” με νέα μοντέλα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles