20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Οι κατασκευαστές Android εγκαταλείπουν τους σαρωτές αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη για χάρη των 3D αισθητήρων

    Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi, Kuo, που μας απασχολεί συχνά με τις προβλέψεις του, σημειώνει τώρα ότι οι κατασκευαστές Android έχουν στρέψει τo ενδιαφέρον τους, από τους σαρωτές αποτυπωμάτων εντός οθόνης, στις τεχνολογίες των αισθητήρων 3D, ιδίως μετά την κυκλοφορία των iPhone X. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η εξέταση των προοπτικών των αισθητήρων 3D από τους Android κατασκευαστές, έχει αυξηθεί, ιδίως μετά από την διάθεση του συστήματος κάμερας TrueDepth και του Face ID εκ μέρους της Apple.

    3d sensing

    Η ανακοίνωση του iPhone X φαίνεται ότι άλλαξε τα δεδομένα.. Πριν απ΄αυτήν, οι κατασκευαστές Αndroid προσπαθούσαν να φέρουν σημαντικές αλλαγές στην τεχνολογία του σαρωτή αποτυπωμάτων εντός οθόνης. Και η Apple εξέταζε τον χώρο αυτό και ιδιαίτερα ένα Touch ID εντός οθόνης, πριν τελικά καταλήξει στην αναγνώριση προσώπου, το γνωστό σε όλους μας FaceID. Όπως αναφέρει ο Kuo οι κατασκευαστές προσπαθούν πλέον να επενδύσουν στην εξαιρετική εμπειρία που ένα σύστημα όπως οι αισθητήρες 3D μπορούν να προσφέρουν στον τελικό χρήστη.

    Οι κατασκευαστές οι οποίοι εξοπλίζουν τη συσκευές τους με το λειτουργικό σύστημα της Google στρέφονται στην τεχνολογία 3D πολλών γνωστών εταιρειών του χώρου, όπως της Qualcomm, Himax, Orbbec και Mantis Vision. Ιδιαίτερα οι λύσεις των Qualcomm-Himax παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς το σύστημα είναι πιο ώριμο σε σχέση με αυτό που προσφέρεται από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. Επιπλέον, η ανάπτυξη που θα γνωρίσουν οι αισθητήρες 3D τα επόμενα χρόνια, θα υποβοηθηθεί και από τη συμβατότητά τους με τις οθόνες LCD. Όπως εξηγεί ο Kuo, οι σαρωτές αποτυπωμάτων εντός οθόνης αποτελούν μέρος κυρίως των OLED panels.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles