15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (23/7 – 29/7) είναι οι εξής:

    Αυτές είναι οι νέες ταινίες και οι επανεκδόσεις που βγήκαν στις αίθουσες την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Ας ρίξουμε μία ματιά ώστε να αποφασίσουμε από τώρα ποια θα πρωτοδούμε, καθώς πρόκειται για μία πολύ «δυνατή» εβδομάδα. 

    *Η κεντρική φωτογραφία είναι από την ταινία Οδός Μαλασάνια 32″.

    Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας 23/7 – 29/7

    22 Ιουλίου 

    Τις συγκλονιστικές περιγραφές της επίθεσης του ακροδεξιού τρομοκράτη Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ στο νησί Ουτόγια τον Ιούλιο του 2011 έχει ως θέμα το νορβηγικό φιλμ «22 Ιουλίου». Γυρισμένο σε real time και με ένα εντυπωσιακό μονοπλάνο διάρκειας 72 λεπτών (όσο διήρκεσε η επίθεση του Μπράιβικ στην κατασκήνωση των παιδιών του Εργατικού κόμματος) το φιλμ σοκάρει όχι τόσο με την αποτρόπαια εικόνα του όσο με την αίσθηση της αγωνίας και του παράλογου που βιώνουν τα έντρομα και αθώα παιδικά βλέμματα των θυμάτων.

    Οδός Μαλασάνια 32 

    Ο τρόμος από μια άλλη οπτική πρωταγωνιστεί και σε ένα άλλο εξίσου δυνατό φιλμ, το ισπανικό «Οδός Μαλασάνια 32» του Άλμπερτ Πίντο. Εκεί μια οικογένεια αγροτών φτάνει με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής στη Μαδρίτη του 1976 αλλά το νέο σπίτι που θα την φιλοξενήσει είναι στοιχειωμένο από μια σατανική (;) οντότητα. Δυνατή και αρκετά πρωτότυπη ταινία τρόμου που συνδέει τέλεια τα μυστικά και τις ενοχές των ηρώων με την πληγή του σπιτιού που έρχεται από το σκοτεινό, φρανκικό παρελθόν.

    Έλα όπως είσαι 

    Η κωμωδία φυσικά έχει ξανά την τιμητική της με τρία φιλμ διαφορετικού ύφους. Πιο ανθρώπινη και ζόρικη η ιδιόμορφη οδύσσεια των τριών φίλων με ειδικές ανάγκες στο ανεξάρτητο αμερικανικό road movie «Έλα όπως είσαι».

    Το κλαμπ των χωρισμένων

    Μετά από πέντε χρόνια γάμου, ο Μπεν χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν ανακαλύπτει οτι η πολυαγαπημένη σύζυγός του τον απατά και θέλει να πάρουν διαζύγιο. Ενώ όλοι οι φίλοι τους μοιάζουν να παίρνουν το μέρος της και να τον εγκαταλείπουν κι αυτοί, ο Μπεν συναντάει τον Πάτρικ, παλιό του φίλο από το πανεπιστήμιο που έχει επίσης χωρίσει πρόσφατα. Μαθαίνοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μπεν, ο Πάτρικ τον προσκαλεί να μετακομίσει στο σπίτι του, μια πολυτελή μονοκατοικία με όλες τις ανέσεις.
    Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία (Arab Blues)

    Μετά από χρόνια σπουδών στο Παρίσι, η ψυχαναλύτρια Selma επιστρέφει στην πατρίδα της, αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της ιατρείο. Από μια πολύχρωμη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ταράτσα στην Τυνησία του 21ου αιώνα, ξεκινά μια ιστορία αντιθέσεων, αντιφάσεων και πολιτισμικών συγκρούσεων.

    Επανεκδόσεις

    Οι επανεκδόσεις της βδομάδας έχουν το αρχετυπικό φιλμ νουάρ του Ζαν Πιερ Μελβίλ «Ο αστυνόμος» (ή «Μπάτσος» όπως παίχτηκε κάποτε στις ελληνικές αίθουσες) με τους Κατρίν Ντενέβ και Αλέν Ντελόν στα ντουζένια τους, ενώ ο ανάρχας του σουρεαλισμού Λουί Μπουνιουέλ ξεμπροστιάζει την παρακμή και την υποκρισία της αστικής τάξης στην «Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας».

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles