24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι κλασικότεροι “bullies” του σινεμά

    Τρομακτικοί εξωγήινοι, κοριτσάκια που βγαίνουν από τις τηλεοράσεις, ψυχασθενείς με πριόνια… Τίποτα απ’ αυτά που έχει σκεφτεί κατά καιρούς το Χόλιγουντ δεν έχει τρομάξει περισσότερο, ειδικά τον πιτσιρικά θεατή, από τον χαρακτήρα του “bully”. Η βασική διαφορά είναι πως αυτός ο αχώνευτος, αδίστακτος τύπος μπορεί να κάνει τη ζωή του κόλαση και στην πραγματικότητα. Που να φανταζόταν το Χόλιγουντ πως αυτοί οι “αθώοι” ρόλοι, θα είχαν εξελιχθεί σήμερα σ’ ένα από τα βασικότερα προβλήματα της Αμερικανικής κοινωνίας και εκπαίδευσης. Αφήνοντας όμως το “βαρύ” κομμάτι του θέματος για τους ειδικούς, εμείς επιμένουμε στο ανάλαφρο αφιέρωμα του thefw.com, θυμόμαστε τους κλασικότερους “bullies” του σινεμά, αλλά βλέπουμε και πως είναι αυτοί σήμερα. 

    zabka1

    Karate Kid – Johnny Lawrence (William Zabka)
    O περίφημος “Johnny” που έκανε την ζωή του Ralph Macchio κόλαση στο πρώτο φιλμ του 1984, αυτό που βλέπουμε σε επανάληψη κάθε Κυριακή μεσημέρι. Ο William Zabka ήταν τόσο καλός που καθιερώθηκε σε ρόλους villain.

    gibb

    Revenge of the Nerds – Fred “The Ogre” Palowakski (Donald Gibb)
    Θα τον θυμάστε από κάποιους ρόλους του σε φιλμ πολεμικών τεχνών, αλλά ο ρόλος που έγραψε ιστορία ήταν φυσικά στο Revenge of the Nerds όπου υποδύθηκε αμίμητα τον εκφοβιστικό τύπο.

    Buzz

    Home Alone – Buzz (Devin Ratray)
    Μιλάμε για τον μισητό αδελφό του Macaulay Culkin στο Home Alone, που όπως βλέπετε δεν έχει αλλάξει και πολύ. Ο Devin Ratray έπαιξε πρόσφατα στα Side Effects, Surrogates αλλά και σε επεισόδιο του Law & Order.

    facinelli

    Can’t Hardly Wait – Mike Dexter (Peter Facinelli)
    Τον Peter Facinelli τον έχει πάρει το μάτι σας στα Twilight και Six Feet Under. Στο Can’t Hardly Wait έπαιζε το πολύ αχώνευτο boyfriend της Jennifer Love Hewitt.

    paxton

    Weird Science – Chet Donnelly (Bill Paxton)
    Πριν γίνει ένας πολύ διάσημος ηθοποιός έχοντας στο ενεργητικό του σούπερ επιτυχημένες ταινίες όπως Twister, Apollo 13 και Titanic, o Bill Paxton έπαιξε τον αμίμητο εκείνο τύπο στο Weird Science.

    back to the future

    Back to the Future – Biff Tannen (Thomas F. Wilson)
    Ένας από τους πλέον διάσημους bullies του κινηματογράφου, με την ατάκα “butt head” να μην έχει ακουστεί ποτέ από κάποιον άλλον τόσο…  “γεμάτη”. Σήμερα ο Tom Wilson είναι ένας road comic.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles