17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι κύπριοι θα επιχορηγούνται για τις συνδέσεις ιντερνετ υπέρ υψηλής ταχύτητας για περίοδο 12 μηνών

    Ehternet cable

    Πιλοτικό Σχέδιο Χορηγιών που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού της Κύπρου που χρησιμοποιούν ευρυζωνικές συνδέσεις υπέρ υψηλής ταχύτητας (τουλάχιστον 100 Mbps πραγματικής ταχύτητας καθόδου), περιλαμβάνει μια νέα Δράση που φέρει την ονομασία «Επιχορήγηση Ευρυζωνικότητας» την οποία προτίθεται να αξιολογήσει και να υλοποιήσει το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ). Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης η οποία είναι ευθυγραμμισμένη με το Ψηφιακό Θεματολόγιο 2020 της ΕΕ, την Επικοινωνία της ΕΕ Gigabit Society, και το Ευρυζωνικό Πλάνο της Κύπρου, είναι η ώθηση των πολιτών να αποκτήσουν μέσω επιχορήγησης η οποία θα παρέχεται για περίοδο 12 μηνών συνδέσεις υπέρ υψηλής ταχύτητας, και ταυτόχρονα  να ενθαρρυνθεί η κυπριακή  τηλεπικοινωνιακή αγορά να προβεί σε επενδύσεις σε δίκτυα υπέρ υψηλών ταχυτήτων.

    Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιώντας την επιχορήγηση, ο κάθε Δικαιούχος θα μπορεί να συνάψει σύμβαση (το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο του 2019) με οποιονδήποτε από τους εγγεγραμμένους Παρόχους επιθυμεί, προκειμένου να λάβει κάποιο «Εγκεκριμένο Πακέτο» Υπηρεσιών που καλύπτει τις προδιαγραφές της συγκεκριμένης Δράσης  Προηγουμένως βέβαια, οι ενδιαφερόμενοι Πάροχοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής τους και στη συνέχεια να υποβάλλουν τα προτεινόμενα Πακέτα Υπηρεσιών προς έγκριση στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών , τα οποία αφού εγκριθούν, μπορούν να διατεθούν από τους Παρόχους προς τους Δικαιούχους. Η συμμετοχή του Παρόχου στη Δράση προϋποθέτει την έγκριση τουλάχιστον ενός Πακέτου. Κάθε Δελτίο Επιχορήγησης θα καλύπτει το 30% της συνολικής αξίας (με ΦΠΑ) του Εγκεκριμένου Πακέτου και μέχρι ανώτατου ποσού €30 ανά μήνα, καλύπτοντας μέρος του κόστους λειτουργίας, για διάστημα ενός έτους, για συνδέσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ των υπηρεσιών τους και μια ευρυζωνική σύνδεση υπέρ υψηλής ταχύτητας. Η πληρωμή των Δελτίων Επιχορήγησης θα γίνεται απευθείας από το ΤΗΕ προς τους Παρόχους, αφού ο εκάστοτε Πάροχος επιβεβαιώσει ότι υλοποιήθηκε η νέα (ή η αναβαθμισμένη σε ταχύτητα) σύνδεση και ο Δικαιούχος αποδεχθεί την υπηρεσία.

    Να σημειωθεί ότι το έγγραφο με τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι Πάροχοι, καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να αποδεχθούν προκειμένου να ενταχθούν στη Δράση τέθηκε από τις 26 Οκτώβριου 2018 σε Δημόσια Διαβούλευση από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ) του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles