24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι LG Smart Τηλεοράσεις αποκτούν μια νέα λύση ACR, η παλαιότερη τεχνολογία αντικαθίσταται από την LG Ads Solutions

    Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα της αποκλειστικής τεχνολογίας αυτόματης αναγνώρισης περιεχομένου (ACR) της LG Ads Solutions σε LG τηλεοράσεις παγκοσμίως, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. Η διάθεση θα αντικαταστήσει την παλαιού τύπου τεχνολογία και θα ενσωματώσει τη νέα λύση ACR σε εκατομμύρια έξυπνες τηλεοράσεις σε 27 χώρες στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία-Ειρηνικό, τη Λατινική Αμερική και την Αυστραλία.

    Η νέα ACR τεχνολογία που παρέχεται από την LG Ads Solutions είναι ήδη ενεργή στις LG Smart TVs στις ΗΠΑ και με την έναρξη της διαθεσιμότητάς της ,τα δεδομένα LG CTV θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω της LG Ads Solutions.

    Μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας με την Samba TV, τον Σεπτέμβριο 2022, για αδειοδότηση της τεχνολογίας ACR στις εκτός ΗΠΑ περιοχές, η LG Electronics προσανατολίζεται στη διασφάλιση μιας ενιαίας, παγκόσμιας λειτουργίας ανάλυσης δεδομένων για το κοινό της έξυπνης τηλεόρασης και απομακρύνεται από τη λειτουργία τρίτων μερών. Η νέα ACR τεχνολογία που παρέχεται από την LG Ads Solutions είναι ήδη ενεργή στις LG Smart TVs στις ΗΠΑ και με την έναρξη της διαθεσιμότητάς της, τα δεδομένα LG CTV θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω της LG Ads Solutions.

    Η αυτόματη αναγνώριση περιεχομένου ή αλλιώς ACR, συγκεντρώνει ανωνυμοποιημένες πληροφορίες που περιγράφουν τα τηλεοπτικά προγράμματα και τις διαφημίσεις που επιλέγει να παρακολουθήσει ένας χρήστης. Η τεχνολογία ACR μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον ο καταναλωτής έχει επιλέξει ρητά τη χρήση της, ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης κατά την αγορά μιας νέας Smart τηλεόρασης. Το LG Ads Solutions ACR αναπτύσσεται σε συμμόρφωση με όλους τους εν ισχύ κανονισμούς περί απορρήτου των καταναλωτών.

    «Από το λανσάρισμά της τον περασμένο Μάιο η LG Ads Solutions έχει δημιουργήσει τεράστια δυναμική», δήλωσε ο Chris Jo, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της μονάδας Platform Business στην LG Electronics Home Entertainment Company. «Η κυκλοφορία της νέας λύσης ACR είναι ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο που καταδεικνύει τη δέσμευσή της ομάδας στην αριστεία και την αφοσίωσή της να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές διαφημιστικές λύσεις σε brands και agencies σε όλο τον κόσμο».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Raghu Kodige δήλωσε: «Αυτή η διαθεσιμότητα σηματοδοτεί την επόμενη σημαντική φάση της παγκόσμιας CTV διαφημιστικής μας δραστηριότητας με την LG Ads Solutions. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τα brands σε όλο τον κόσμο, τα οποία χρειάζονται όλο και περισσότερο να προσεγγίσουν τους τηλεθεατές που περιορίζουν ή έχουν διακόψει πλήρως την παρακολούθηση συνδρομητικού περιεχομένου και αυτούς που έχουν μεταναστεύσει σε υπηρεσίες OTT και να κατανοήσουν τη σταδιακή προσέγγιση σε σχέση με τις παραδοσιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες. Τώρα με την LG Ads Solutions, τα brands παγκοσμίως μπορούν να σχεδιάζουν, να ενεργοποιούν και να μετρούν τη διαφήμιση CTV χρησιμοποιώντας το καλύτερο σύνολο δεδομένων ACR του κλάδου, που εγγυάται την επιτυχία της καμπάνιας».

    Τα δεδομένα ACR, τα οποία συμμορφώνονται με όλους τους παγκόσμιους και τοπικούς κανονισμούς περί απορρήτου δεδομένων καταναλωτών, βοηθούν τα brands να κατανοήσουν, με ανώνυμο τρόπο, πόσο συχνά προβάλλονται ορισμένες τηλεοπτικές διαφημίσεις σε ένα δεδομένο νοικοκυριό. Για τα brands, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα συχνότητας για τα νοικοκυριά με χαμηλή συχνότητα προβολής, να περιορίσουν τη συχνότητα για τα νοικοκυριά με υπερβολική συχνότητα προβολής, να κερδίσουν νοικοκυριά που εκτίθενται στις διαφημίσεις των ανταγωνιστών και πολλά άλλα. Εξαιρετικής σημασίας, ενημερώνει brands και agencies ποια νοικοκυριά τους λείπουν εντελώς λόγω της κατάργησης συνδρομητικών υπηρεσιών.

    Τα δεδομένα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημίσεων, όπως εάν μια διαφήμιση οδήγησε τους τηλεθεατές σε μια συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία ή εάν μια διαφήμιση οδήγησε στη λήψη ή την εγγραφή σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία OTT.

    Για τους καταναλωτές, το ACR βοηθά να γίνει το περιεχόμενο που απολαμβάνουν πιο προσβάσιμο και πιο ευχάριστο, μέσω λειτουργιών, όπως προτάσεις περιεχομένου.

    Για τα brands, το ACR συμβάλλει στην ενημέρωση του σχεδιασμού διαφημιστικών εκστρατειών σε πλατφόρμες συμβατικής και streaming τηλεόρασης. Για παράδειγμα, δίνει τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να κατανοήσουν πώς να προσεγγίσουν νοικοκυριά που δεν παρακολουθούν κάποιες παραδοσιακές τηλεοπτικές καμπάνιες ή πώς να προσεγγίσουν νοικοκυριά που έχουν εκτεθεί σε μια συγκεκριμένη διαφήμιση ή σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτά τα ανωνυμοποιημένα δεδομένα σε επίπεδο νοικοκυριού βελτιώνουν κατακόρυφα την απόδοση για τους διαφημιζόμενους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να είναι πιο αποτελεσματικοί, με τις συνολικές τηλεοπτικές τους δαπάνες.

    Η LG Ads Solutions τροφοδοτεί ήδη CTV καμπάνιες σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Τώρα, τα brands σε οποιαδήποτε χώρα που καλύπτεται από την κυκλοφορία του ACR μπορούν αμέσως να αρχίσουν να εργάζονται με την LG Ads Solutions για να κατανοήσουν την τηλεθέαση του τηλεοπτικού κοινού στη χώρα τους αναλυτικά, προκειμένου να εντοπίσουν τμήματα κοινού και να βελτιστοποιήσουν την προσέγγιση χρηστών, τη συχνότητα και την αποτελεσματικότητα διαφημίσεων σε συμβατική και streaming τηλεόραση.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles