21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι λύσεις ERP είναι το μέλλον

    Από τις αρχές της εμφάνισής του, το ERP έχει περάσει από αρκετές φάσεις, με τις πλατφόρμες να έχουν γίνει πολύ πιο σύνθετες αλλά και λειτουργικά αποτελεσματικές, ενσωματώνοντας σταδιακά καινοτόμες τεχνολογίες. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε στην εμφάνιση διαφορετικών συστημάτων ERP σε διαφορετικούς κλάδους και το σημαντικότερο, στην πρωτοκαθεδρία των cloud ERP συστημάτων. Ας δούμε όμως τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

    Περισσότεροι χρήστες ERP στο Cloud

    Tο τελευταίο διάστημα, είδαμε πολλές επιχειρήσεις να μετακινούνται στο cloud περιβάλλον ενός συστήματος ERP, όπως αυτό της SoftOne. Τα οφέλη όσον αφορά την εξοικονόμηση χρήματος και χρόνου είναι πλέον πολύ ορατά, οπότε οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκομίζουν τα οφέλη ενός ολοκληρωμένου συστήματος, με τους ελάχιστους δυνατούς πόρους. Ενδεικτικά, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας είχε υπολογιστεί πως μια βασισμένη στο cloud αγορά θα άγγιζε τα επίπεδα των 411 δις δολαρίων το 2020.

    Η σημασία της Artificial Intelligence

    Οι ΑΙ υπηρεσίες επηρεάζουν όλες τις πλευρές των επιχειρησιακών διεργασιών. Η ιδέα της μηχανικής εκμάθησης θα φέρει επανάσταση στο ERP, καθώς θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιτύχουν ένα υψηλότερο επίπεδο αυτοματισμού. Ταυτόχρονα, θα αντικαταστήσει την ανάγκη σπατάλης ανθρώπινων πόρων. Επιπλέον, η ιδέα του robotic process automation (RPA) βρίσκει συνεχώς έδαφος. Εκεί που τα προηγούμενα συστήματα επικεντρώνονταν σε συγκεκριμένες διεργασίες, το RPA βρίσκει εφαρμογή σε πιο παραγωγικές διεξόδους.

    Η δυναμική του blockchain

    Το blockchain έχει βρει εφαρμογή σε μια ποικιλία από enterprise software και το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην περίπτωση του ERP. Το blockchain είναι μια από τις πλέον ασφαλείς πλατφόρμες για την πραγματοποίηση συναλλαγών, αν και ακόμα βρίσκεται σε αρχικά στάδια. Το μέλλον του ERP θα περιλαμβάνει το blockchain, καθώς συγκεκριμένες οργανωτικές λειτουργίες μπορούν να γίνουν αποτελεσματικότερες χάρη σε αυτό. Συγκεκριμένα, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και το customer acquisition θα γίνουν ακόμα πιο ενεργητικές με την τεχνολογία αυτή. Πολλές επιχειρήσεις όπου η αποστολή προϊόντων και το tracking αποτελούν ζωτικής σημασίας λειτουργίες, έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ενσωμάτωσης blockchain στο ERP.

    Ακόμα περισσότερα updates

    Καθώς η τάση για περισσότερες λύσεις ERP θα εδραιώνεται, θα προσφέρονται ακόμα περισσότερα updates. Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες από πλευράς προσωπικού, καθώς δεν θα γίνεται να βασίζονται στις παλιότερες εκδόσεις για καιρό. Επομένως, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην εκπαίδευση του προσωπικού και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Σε αυτό το θέμα θα βοηθήσουν οι mobile ERP λύσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles