BREAKING

8

Οι μειώσεις στις τιμές των data κινητής από Cosmote, Vodafone και Wind

Cosmote, Vodafone και Wind έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση των τιμών στα data της κινητής, ανακοινώνοντας, έπειτα από τη συνάντηση των επικεφαλής τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμορφωμένα πακέτα υπηρεσιών με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την αύξηση των παρεχόμενων GB χωρίς αύξηση της τιμής.

user

Η συζήτηση για την ανάγκη μείωσης της τιμής των data ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και κορυφώθηκε με τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους διευθύνοντες συμβούλους των ΟΤΕ, Vodafone και Wind, Μιχάλη Τσαμάζ, Χάρη Μπρουμίδη και Νάσο Ζαρκαλή, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αντώνη Τζωρτζακάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των τιμών στα data κυριάρχησε και κατά τη συζήτηση των CEO με τον κ. Πιερρακάκη στο 21o Συνέδριο InfoCom World, στις 26 Νοεμβρίου, και εκεί έγιναν και οι πρώτες δηλώσεις για την πρόθεση των εταιρειών να ανταποκριθούν θετικά.

Ειδικότερα, η Cosmote διπλασίασε τα GB στα πακέτα δεδομένων κινητής που αφορούν όλους τους συνδρομητές της συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου, οικιακούς και εταιρικούς, διατηρώντας ίδιες τις χρεώσεις. Με τον τρόπο αυτό τα 10 GB (που προηγουμένως ήταν 5 GB και πριν τον Ιούνιο του 2019 ήταν 2 GB) κοστίζουν 9,9 ευρώ (τιμή ανά GB 0,99 ευρώ). Τα 20 GB (που ήταν 10 GB) κοστίζουν 14,90 και τα 40 GB (προηγουμένως 20 GB) 19,9 ευρώ ή 0,50 ανά GB.

Σύμφωνα με την Cosmote, πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data που πραγματοποιεί από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί 80%. Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ.

Επιπλέον, η Cosmote ανακοίνωσε και προσφορά στα προγράμματα κινητής Cosmote Mobile. Μεταξύ άλλων, στο Cosmote Mobile Μ με 600 λεπτά ομιλίας και 600 SMS, τα 3 GB γίνονται 21,5 GB με τιμή 44,9 ευρώ, από 41,9 ευρώ.

Η Vodafone για τους πελάτες της με συμβόλαιο δίνει επίσης τα 40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ και τα 10 GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ. Προηγουμένως, τα 10 GB κόστιζαν 33 ευρώ (τα πακέτα αυτά θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019). Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το κόστος για τα data ξεκινά από τα 30 λεπτά και φτάνει το 1 ευρώ ανά Gigabyte. Επιπλέον, μέσα από το My Vodafone App, η Vodafone τριπλασιάζει τα data στα υπάρχοντα πακέτα δεδομένων από 1GB σε 3GΒ για ένα μήνα, χωρίς να αλλάζει η τιμή τους, η οποία παραμένει σταθερή στα 5,90 ευρώ για όλους τους πελάτες συμβολαίου.

Η Wind επίσης ανακοίνωσε ότι στην υπηρεσία της απεριόριστα Data, από τις 16 Δεκεμβρίου, η τιμή θα μειωθεί στα 15 ευρώ από 20 ευρώ για συνδρομητές συμβολαίου, οικιακούς και εταιρικούς. Σημειώνεται πως η Wind είναι η μόνη από τις τρεις εταιρείες που έχει τη λογική των απεριόριστων data.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση μεταξύ της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και της κυβέρνησης, επίσης συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις και η ειδική φορολογία.

SOURCE

8 Comments

 • Γ. Κινητός
  10 Δεκεμβρίου 2019 at 16:44

  Οι εταιρείες κινητής έχουν σχηματίσει καρτέλ. Γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν τις ελέγχει για την απαράδεκτη κοινή χρέωση των 12€ στα καρτοκινητά ανά μήνα, αλλιώς χάνεις χρόνο ομιλίας και data;

 • Chryssanthie Polyzou
  10 Δεκεμβρίου 2019 at 14:45

  Μας κοροϊδεύουν.
  Μόλις πήρα αυτήν την απάντηση από την Cosmote
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας κυρία Π. Ο διπλασιασμός των δεδομένων έχει γίνει και αφορά τα πακέτα mobile internet GIGA MAX, είτε σαν πρόσθετο πακέτο σε συμβόλαια φωνής είτε σαν ξεχωριστό συμβόλαιο Mobile Internet. Επομένως, οι παροχές του συμβολαίου φωνής που έχετε δεν θα μεταβληθεί, αγοράζοντας όμως κάποιο πρόσθετο πακέτο δεδομένων GIGA MAX , θα λάβετε το διπλάσιο όγκο, με αυτόματη ανανέωση κάθε μήνα. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά, στο σύνδεσμο που ακολουθεί https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/giga_max.html

 • ΣΑΚΗΣ
  10 Δεκεμβρίου 2019 at 11:12

  Όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο σαν μειώσεις αφορούν όμως μόνο όσους έχουν συμβόλαιο ή καρτοσυμβολαιο με κάποια εταιρεία. Ας μειώσουν τις τιμές στο μισό με τα υπάρχοντα πακέτα. Με τους υπόλοιπους που έχουν καρτοκινητό τι γίνεται;

 • Κώστας Τ.
  10 Δεκεμβρίου 2019 at 08:39

  Εγώ που είχα ήδη το πακέτο Giga της Cosmote με διπλάσια gigabytes για πάντα, επειδή το ενεργοποίησα νωρίς, δεν έχω ούτε μείωση τιμής ούτε αύξηση των gigabytes.

 • Vasilis
  9 Δεκεμβρίου 2019 at 18:11

  Θα πας τα πάρουν από αλλου αυτές οι “κομπίζνες”. Δε χαρίζουν. ακόμα λαμβάνω εξώδικα για υπηρεσίες που δεν έλαβα ποτέ και φυσικά δεν πλήρωσα ποτέ

 • Δημήτρης Τ.
  9 Δεκεμβρίου 2019 at 16:49

  10 ή 12€ ανά δίμηνο τα οποία – παρόλο που δεν τα χρησιμοποιείς – στα τρώει η εταιρία αν ξεχαστείς και δεν ανανεώσεις την ημέρα που πρέπει. Και μαζί σου μηδενίζει και τα πακέτα που ήδη έχεις αγοράσει. Πχ αγοράζεις 10gb για 30 ημέρες, αλλά σε 5 μέρες πρέπει να κάνεις μια ανανέωση. Ξεχνάς να κάνεις την ανανέωση σου, σου τρώει και τα λεφτά και τα 10gb τα οποία αγόρασες μόλις πριν από 5 ημέρες και έπρεπε να έχεις για 30 ημέρες, βάζεις λεφτά την 6η ημέρα και τα 10gb τα ξεχνάς για πάντα.
  Και έχουμε όλες αυτές τις έξυπνες συσκευές τηλεματικής, συναγερμών, παρακολούθησης, απομακρυσμένης ειδοποίησης για αυτοκίνητα, συναγερμούς σπιτιών και γραφείων, καμία 10αριά νούμερα με σχεδόν μηδενική χρήση και σε sms και σε data, τα οποία θέλουν 600€ το χρόνο μόνο για να τα συντηρήσεις;
  Και οι Smart IOT Sims από Vodafone, Cosmote και Wind που υπάρχουν από το 2017 και μπορούν να καλύψουν όλες μας τις ανάγκες είναι λέει μόνο για επιχειρήσεις και δεν τις γνωρίζει κανένας πωλητής σε κανένα κατάστημα.
  Υπάρχουν κάρτες sim χωρίς ημερομηνία λήξης που δουλεύουν σε όλες τις χώρες και με 10€ έχεις 500mb + 250sms για 10 χρόνια, υπάρχουν κι άλλες ακόμα φτηνότερες. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ πάντως αυτό το ελληνικό καρτέλ-νταβατζιλίκι των 10/12 ευρώ ανά δίμηνο για έξυπνες συσκευές δεν το ανέχτηκα, έκοψα όλες τις ελληνικές sim και έκανα 99% οικονομία. Μου έμεινε μόνο μια ελληνική sim για το τηλέφωνο και είναι η μόνη που με ταλαιπωρεί.

 • Μητσος
  9 Δεκεμβρίου 2019 at 14:12

  Που την είδες την μείωση στις τιμές κυρι τι είσαι κύριε δημοσιογραφε? Εγώ επί παραδείγματι μου αρκεί το πακέτο με 1G οχτώ ευρώ τώρα δίνει 2 λένε δε χρειαζομε 2 ένα θέλω γιατί δεν το πάει 6ε αυτό λέγεται μείωση συμπέρασμα τα παραμύθια αλλου

 • Γιάννης Κ.
  9 Δεκεμβρίου 2019 at 13:17

  Το πραγματικό πρόβλημα που θέλει διόρθωση είναι ότι είναι πια πολύ πιο ακριβό να διατηρήσουμε ένα καρτοκινητό και στους 3 παρόχους κινητής στην Ελλάδα.
  Παλαιότερα, μπορούσες με ανανέωση 5€ να διατηρήσεις το νούμερό σου για ένα χρόνο.

  Τώρα όμως πρέπει να ανανεώνεις κάθε δύο μήνες με 10€ (12€ στα καταστήματα και περίπτερα) διαφορετικά θα χάσεις το υπόλοιπό σου. Ειδικά σε μια εταιρία, στη Cosmote, γίνεται φραγή εξερχομένων ΚΑΙ εισερχομένων αν δεν ανανεώσεις για δύο μήνες!

  Το ελάχιστο ποσό για να συντηρήσεις ένα νούμερο καρτοκινητής στην Ελλάδα έχει πάει στα 60€ το χρόνο!

  Οι διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, website και τράπεζες απαιτούν πια να έχεις κινητό για να λαμβάνεις SMS με PIN σύνδεσης. Αν για κάποιο λόγο ξεχαστείς να ανανεώσεις, τότε δεν μπορείς να συνδεθείς στην τράπεζά σου ώστε να κάνεις ανανέωση του καρτοκινητού διότι για την πληρωμή πρέπει να μπορείς να λαμβαίνεις SMS!