21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι μοναχοί Shaolin… έχουν smartphones!

    Μπορεί στη θέα των μοναχών Shaolin ο νους να γυρνά αιώνες πίσω, όμως απ’ ό,τι φαίνεται οι ίδιοι οι μοναχοί μια χαρά είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία! Ο Shi Yongxin, ηγούμενος του Μοναστηριού των Shaolin στην επαρχία Henan της Κίνας, επισκέφθηκε πρόσφατα τις ΗΠΑ, όχι για να προσηλυτίσει κόσμο αλλά για να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στον χώρο της τεχνολογίας. Κι αν νομίζεις ότι απλά… πήγε για ψώνια, απατάσαι αγαπητέ!

    shaolin-monks

    Ο τύπος προφανώς έχει τρελά κονέ και λέμε προφανώς διότι κατά την παραμονή του στα (με προφορά) States συναντήθηκε με γαλονάδες από την Apple και τη Google ενώ πέρασε μια βόλτα και από το Πανεπιστήμιο του Stanford. Και μη νομίζεις ότι απλά… είδε κόσμο: από την Apple, ας πούμε, συνάντησε τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Tim Cook!

    Ο Shi μίλησε και σε Κινέζους δημοσιογράφους αποκαλύπτοντας πάντως πολλά για τη σχέση των μοναχών Σαολίν με την τεχνολογία. Κατ’ αρχάς, για να σε προϊδεάσουμε, ο Σι θεωρείται αυτός που έχει γεφυρώσει το χάσμα που υπήρχε παλιότερα μεταξύ των μοναχών και της τεχνολογίας. Επί των ημερών του δημιουργήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα τους ενώ οι μοναχοί ξεκίνησαν να επισκέπτονται σταδιακά και διάφορα μέρη του κόσμου! Όπως αποκάλυψε δε, είναι εξοπλισμένοι με smartphones στα οποία όμως δεν έχουν εγκατεστημένα videogames! Ο λόγος; Δεν τους επιτρέπεται να παίζουν και να παρακολουθούν τηλεόραση.

    Αγαπητέ Shi, για φαντάσου τους μοναχούς σου να παίζουν τα παιχνιδάκια που έχουν βγει κατά καιρούς με πρωταγωνιστές… τους ίδιους. Ή ακόμα καλύτερα βαλ’ τους να εξασκηθούν στα fighting games: το θέαμα θα είναι priceless…!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles