BREAKING

Οι νέες φωτογραφικές μηχανές της Sony: Cyber-shot RX100 II και Cyber-shot RX1R

Η φωτογραφική μηχανή Cyber-shot RX100 II, με τον καινούργιο αισθητήρα Exmor R CMOS, βγάζει καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό και διαθέτει Wi-Fi/NFC και οθόνη LCD με κλίση

 

RX100M2_carton-1200Η νέα φωτογραφική μηχανή Cyber-shot RX100 II, από τη Sony, βάζει ένα «θηρίο» στην τσέπη σας. Με κομψό σχεδιασμό από ανθεκτικό και ελαφρύ αλουμίνιο, είναι ο ιδανικός σύντροφος στα ταξίδια, για φωτογράφους που ενδιαφέρονται για την ποιότητα και θέλουν φωτογραφίες επιπέδου DSLR από μία φωτογραφική μηχανή τσέπης, με πλούσιες επιλογές ελέγχου.

Χάρη στην εξαιρετική ποιότητα εικόνας της πολυβραβευμένης RX100, η νέα φωτογραφική μηχανή αποδίδει, πλέον, ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, εάν κάνετε λήψεις σε εσωτερικούς χώρους ή στο σούρουπο χωρίς φλας. Ο αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού Exmor R 1.0-type CMOS, που αναπτύχθηκε πρόσφατα, αυξάνει την ευαισθησία, ενώ παράλληλα μειώνει τον ψηφιακό θόρυβο στη φωτογραφία σε δύσκολες σκηνές με χαμηλό φωτισμό. Σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό φωτεινό φακό f1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T, θα αντιληφθείτε τη διαφορά με τις ιδιαίτερα ευκρινείς και φυσικές φωτογραφίες και τα Full HD βίντεο, σε κάθε περίσταση – από πάρτυ, μέχρι νυχτερινά τοπία.

Χάρη στο Wi-Fi, μπορείτε εύκολα να συνδέετε τη φωτογραφική μηχανή, ασύρματα, με το smartphone σας και να μεταφέρετε φωτογραφίες ή βίντεο, για να τα μοιράζεστε με τους φίλους σας. Πρόκειται, εξάλλου, για την πρώτη φωτογραφική μηχανή, από τη Sony, που διαθέτει τεχνολογία NFC (Near Field Communication), και προσφέρει επιπλέον ευκολία με τη σύνδεση One-touch με smartphone και tablet με Android. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα, απλά αγγίξτε την κινητή σας συσκευή με την RX100 II και θα δημιουργηθεί αυτόματα μια ασύρματη σύνδεση. Χάρη στη λειτουργία One-touch Remote, μπορείτε, ακόμα, να απελευθερώσετε το κλείστρο από το smartphone σας — κάτι που είναι απαραίτητο, όταν δεν θέλετε να λείπετε από τις ομαδικές φωτογραφίες σας.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας θα ενθουσιαστούν από τη νέα τεχνολογία Multi Interface Shoe και τη διασύνδεση Multi Terminal. Μπορείτε, ακόμα, να επεκτείνετε τις φωτογραφικές σας δυνατότητες προσθέτοντας προαιρετικά αξεσουάρ, όπως το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, το ισχυρό εξωτερικό φλας και το στερεοφωνικό μικρόφωνο, μέσω της εύχρηστης τεχνολογίας Multi Interface Shoe. Η διασύνδεση Multi Terminal επιτρέπει, επίσης, την προσθήκη και άλλων επιλογών, όπως το τηλεχειριστήριο αποδέσμευσης κλείστρου.

Η φωτεινή, γεμάτη λεπτομέρειες οθόνη LCD White Magic 3.0-type γέρνει προς τα πάνω και κάτω και σας προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία για να συνθέσετε με άνεση τις σκηνές σας. Κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή ψηλά για να φτάσετε πάνω από το πλήθος, ή κάτω, χαμηλά για να δείτε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, αυτήν των παιδιών.

Η συμβατότητα με την τεχνολογία TRILUMINOS Colour διασφαλίζει αναπαραγωγή με ακόμα πιο πλούσια, πιο φυσικά χρώματα στις τηλεοράσεις BRAVIA νέας γενιάς που διαθέτουν τεχνολογία TRILUMINOS Display.

Στις λειτουργίες βίντεο Full HD έρχεται να προστεθεί και η λήψη 24p/25p για ομαλές και κινηματογραφικές ταινίες. Μεταξύ των βελτιώσεων συγκαταλέγεται και μια λειτουργία σταδιακού ζουμ (step zoom), η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του μενού προσαρμογής της φωτογραφικής μηχανής. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα από τα πέντε δημοφιλή εστιακά μήκη με το δακτύλιο ελέγχου – 28 χλστ., 35 χλστ., 50 χλστ., 70 χλστ. ή 100 χλστ., πρόκειται για μια έξυπνη εναλλακτική στο ζουμ, όταν ο χρόνος σας πιέζει.

Η εφαρμογή PlayMemories Mobile έχει ενημερωθεί και διαθέτει τις δυνατότητες one-touch της RX100 II καθώς και βελτιωμένη διασύνδεση χρήστη. Διατίθεται, πλέον, δωρεάν από το Google Play store για όλα τα smartphone με Android.

Τον Ιούνιο του 2012, παρουσιάστηκε η Cyber-shot DSC-RX100, η πρώτη compact φωτογραφική μηχανή με σταθερό φακό στον κόσμο, που διαθέτει αισθητήρα 1.0-type με 20,2 ενεργά megapixel.

Η νέα ψηφιακή compact φωτογραφική Cyber-shot RX100 II, θα διατίθεται στην αγορά από τα μέσα Ιουλίου 2013

 

Η Cyber-shot RX1R, που απευθύνεται στους λάτρεις της φωτογραφίας, αποδίδει κάθε λεπτομέρεια και φέρνει την επανάσταση στην ανάλυση!

 

 

Το καινούργιο αδερφάκι της περίφημης full-frame compact ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής Cyber-shot RX1, της Sony, ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό RX1R_Front-1200φωτογράφο που θέλει ευκρινείς εικόνες, γεμάτες λεπτομέρειες.

 

Η RX1R στηρίζεται στην εκπληκτική ισχύ απεικόνισης της RX1 και ανεβάζει σε νέα ύψη την τέλεια, από πλευράς pixel, ποιότητα εικόνας. Τα μοντέλα της σειράς R έχουν να επιδείξουν ακόμα πιο εντυπωσιακή ανάλυση στις φωτογραφικές μηχανές τσέπης.

 

Όπως πολλές φωτογραφικές μηχανές DSLR, η αρχική Cyber-shot RX1 διαθέτει ένα οπτικό φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων (Optical Low Pass Filter - OLPF) μπροστά από τον αισθητήρα για να περιορίζει τα ανεπιθύμητα μουαρέ (moiré) και χρωματικά τεχνητά σφάλματα. Η φωτογραφική μηχανή RX1R, που απευθύνεται στους λάτρεις της φωτογραφίας, αφαιρεί αυτό το φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων και εγγυάται άψογη σύλληψη των λεπτομερειών χωρίς θόλωμα ή διασκορπισμό. Ως αντιστάθμισμα στην αφαίρεση του OLPF, οι λειτουργίες επεξεργασίας της φωτογραφικής μηχανής έχουν βελτιωθεί, ώστε να διατηρούν την ευκρίνεια της εικόνας χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση φακού/αισθητήρα.

 

Αυτή η τροποποιημένη έκδοση RX1R φέρνει νέα επίπεδα ρεαλισμού σε φωτογραφίες τοπίων και άλλων θεμάτων, που έχουν πολλές λεπτομέρειες, και δίνει στους λάτρεις της φωτογραφίας τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με πρωτόγνωρη σαφήνεια. Και ενώ το βάρος και οι διαστάσεις παραμένουν τα ίδια με την εξαιρετική RX1, η ειδική έκδοση RX1R διαθέτει περαιτέρω βελτιώσεις, για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς φωτογράφους.

 

Επιπλέον, όταν βλέπετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας σε τηλεοράσεις BRAVIA, με τεχνολογία TRILUMINOS Display, θα απολαμβάνετε ακόμα πιο πλούσια και πιο φυσικά χρώματα χάρη στη συμβατότητα με την τεχνολογία TRILUMINOS Colour. Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε ένα προαιρετικό στερεοφωνικό μικρόφωνο, ώστε, όταν γυρίζετε βίντεο, να εγγράφετε Full HD soundtrack ταινιών, με ακόμα μεγαλύτερη καθαρότητα.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2012, παρουσιάστηκε η Cyber-shot DSC-RX1, η πρώτη compact φωτογραφική μηχανή με σταθερό φακό στον κόσμο που διαθέτει αισθητήρα 35mm full-frame με 24,3 ενεργά megapixel. Έχει ήδη βραβευτεί σε πολλούς αναγνωρισμένους διαγωνισμούς στην Ευρώπη, όπως αυτόν για την Καλύτερη Premium Camera στα βραβεία TIPA (Technical Image Press Association) 2013.

 

Η full-frame compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot RX1R θα διατίθεται στην αγορά από τα μέσα Ιουλίου 2013

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment