14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι νέοι επεξεργαστές της Intel (11ης γενιάς) σπάνε το φράγμα των 5GHz στα ultra portable laptops!

    Όταν σκεφτόμαστε τα σούπερ λεπτά και ελαφριά laptops, ένα από βασικά ζητούμενα για τον χρήστη είναι πάντοτε ο εξαιρετικά portable χαρακτήρας. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει ότι πολλές φορές στο βωμό του portability «θυσιάζονται» οι επιδόσεις και αυτό γιατί μεγαλύτερες επιδόσεις απαιτούν και μεγαλύτερο σε διαστάσεις laptop. Αυτό το πρόβλημα φιλοδοξεί να λύσει η Intel, με τις νέες CPUs 11ης γενιάς που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να καλύψουν αυτό το… handicap.

    Στο πλαίσιο της Computex 2021, η Intel προχώρησε στην παρουσίαση των νέων U processors, όπου στη νέα αυτή οικογένεια περιλαμβάνονται και οι κορυφαίοι Core i7-1195G7 και i5-1155G7. Αν και στους δύο αυτούς επεξεργαστές το ρόλοι τους «γράφει» 2.9GHz και 2.5GHz αντίστοιχα, ωστόσο με την ενεργοποίηση της τεχνολογίας Turbo Boost Max 3.0, ο μεν Core i7 σπάει το φράγμα των 5GHz και ο Core i5 αγγίζει τα 4.5GHz. Με αυτόν τον τρόπο, η Intel ουσιαστικά επιχειρεί να προσπεράσει τον σκόπελο της χαμηλής απόδοσης των ultra-thin laptops, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τη θέση της στην αγορά των laptops. Οι νέες αυτές CPUs είναι προγραμματισμένες να κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα στο Φθινόπωρο, οπότε εάν σχεδιάζατε να αγοράσετε ένα νέο laptop, καλό θα ήταν να περιμένατε λίγο παραπάνω.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των προαναφερθέντων CPUs, η Intel προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου 5G M.2 module, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την MediaTek. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του κολοσσού της τεχνολογίας, το Intel 5G Solution 5000 πρόκειται ουσιαστικά να λύσει τα χέρια των κατασκευαστών στα μελλοντικά laptops, καθώς το εν λόγω module θα κάνει τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles