13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Οι νέοι Snapdragon 875 και 775G, πετυχαίνουν εντυπωσιακά scores στα benchmarks του Antutu!

    Είναι «παράδοση» όποτε υπάρχει ένα νέο chipset στον ορίζοντα, τότε να βλέπουμε να σκάνε σχεδόν από το πουθενά στο Antutu (ή σε άλλα benchmarking utilities), «άγνωστες» συσκευές που «φορούν» το πρωτοεμφανιζόμενο SoC. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση των Snapdragon 875 και 775G, των δύο “φρέσκων” SoC της Qualcomm που πρόκειται να έρθουν στο προσκήνιο μέσα στους πρώτους μήνες του 2021.

    Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δημοσίευσε ο διάσημος blogger και leakster με την επωνυμία: Digital Chat Station, το Snapdragon 875 που έκανε την εμφάνιση του στο Antutu έπιασε 740.000 πόντους, ξεπερνώντας ουσιαστικά κατά 28% τον πρόγονο του Snapdragon 865+ (600.000 πόντους). Μάλιστα, ως εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί και η απόδοση του μάλλον mid-ranger, Snapdragon 775G, το οποίο σημείωσε μόλις 8% λιγότερο performance σε σύγκριση με το 865+. Το μυστικό βέβαια των μέχρι στιγμής εξαιρετικών πρώτων επιδόσεων των δύο προαναφερθέντων chipsets οφείλεται στην τεχνολογία κατασκευής των 5nm, η οποία όχι μόνο πρόκειται να δώσει ένα σημαντικό boost στον τομέα της απόδοσης, αλλά παράλληλα να προσφέρει ακόμη πιο χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

    To Α14 Bionic της Apple ακολουθώντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία κατασκευής, αν μη τι άλλο προσπερνάει κατά πολύ τα υπόλοιπα chipsets που υπάρχουν στην αγορά. Για αυτό και η σύγκριση του, με τα νέα SoC της Qualcomm αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον μέσα στο επόμενο έτος.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles