21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι νικητές του Διαγωνισμού «S-Factor»

    Για δέκατη χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Διαγωνισμός «S-Factor» που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Ίδρυμα Θαλής στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή 2021» που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία.

    Ο Διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, είχε ως στόχο να προκαλέσει τους νέους με το να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό. Αναλυτικότερα , οι διαγωνιζόμενοι που είχαν τρία λεπτά μόνο για να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό, δίνοντας μια διασκεδαστική και πρωτότυπη προφορική παρουσίαση, κρίθηκαν για τον τρόπο που προσέγγισαν το επιστημονικό φαινόμενο που επέλεξαν να παρουσιάσουν, για τον τρόπο παρουσίασης και ταυτόχρονα για το πόσο αντιληπτό έγινε το θέμα τους στο ακροατήριο. Οι κριτές βαθμολόγησαν με βάση το περιεχόμενο, τη σαφήνεια και το χάρισμα.

    Οι 39 συμμετέχοντες διαχωρίστηκαν σε  δύο κατηγορίες: 29 συμμετοχές στη Γυμνασιακή Εκπαίδευση και 10 συμμετοχές στη Λυκειακή Εκπαίδευση.

    Η κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τις συμμετοχές στην κατηγορία της Γυμνασιακής Εκπαίδευσης απένειμε τα ακόλουθα βραβεία :

    • Κατηγορία «Γυμνάσια»
    • 1ο Βραβείο: Αντριάν Ησαίας , Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ
    • 2ο Βραβείο: Andrian Ioannidis, Pascal English School Limassol
    • 3ο Βραβείο: Ραφαηλία Πατσαλίδου, Γυμνάσιο-Λύκειο Ολύμπιον

    Αντίστοιχα η κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τις συμμετοχές στην κατηγορία της Λυκειακής Εκπαίδευσης απένειμε τα βραβεία ως ακολούθως:

    • Κατηγορία «Λύκεια»
    • 1οΒραβείο: Κυριάκος Δημητρίου, Γυμνάσιο-Λύκειο Ολύμπιον
    • 2ο Βραβείο: Samuel Stewart, The Senior School
    • 3ο Βραβείο: Σοφία Γρηγοριάδου, Γαλλοκυπριακό Σχολείο-École Franco-Chypriote

    Οι τρεις πρώτοι νικητές/νικήτριες σε κάθε κατηγορία κέρδισαν δωροκουπόνια από κατάστημα με προϊόντα τεχνολογίας. Επιπρόσθετα στους νικητές της κάθε κατηγορίας προσφέρεται δωρεάν εγγραφή στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο EUROMATH & EUROSCIENCE 2022 το οποίο θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, 11-16  Μαρτίου 2022 με απευθείας έγκριση συμμετοχής στον τελικό του SCIENCEFactor Europe 2022.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles