19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι πρεμιέρες της εβδομάδας: Στις αίθουσες η ταινία τρόμου “Το Ορφανό”

    Αφήνουμε πια πίσω μας το καλοκαίρι και πολλοί από εμάς θα επιστρέψουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες, για να δούμε τι μας επιφυλάσσει για φέτος η βιομηχανία του θεάματος. Αρκετές είναι οι νέες ταινίες που κάνουν σήμερα πρεμιέρα. Αυτές που ξεχωρίζουν είναι το “Το Τρίγωνο της Θλίψης” που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και η ταινία τρόμου “Το Ορφανό”.

    Από σήμερα προβάλλονται τα εξής:

    Το Τρίγωνο της Θλίψης

    Κωμωδία, σουηδικής γαλλικής, γερμανικής, βρετανικής, αμερικανικής και ελληνικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ, με Χάρις Ντίκινσον, Τσάρλμπι Ντιν, Ντόλι ντε Λεόν, Βίκι Μπερλίν, Γούντι Χάρελσον κ.ά.

    Τα διάσημα μοντέλα Καρλ και Γιάγια είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, Βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Καρλ και η Γιάγια βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

    Η Κόρη (La Hija)

    Θρίλερ, ισπανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Μανουέλ Μαρτίν Κουένκα, με τους Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Πατρίτσια Λόπεζ Αρνάιθ, Ιρένε Βιργκέζ Φιλιππίδη, Μαρία Μοράλες κ.ά.

    Μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα που διαμένει σε ένα κέντρο για έφηβους παραβάτες, μένει έγκυος. Ο εκπαιδευτής της στο κέντρο, της προτείνει να έρθει στα κρυφά να ζήσει μαζί με τη γυναίκα του στο απομονωμένο σπίτι τους στο βουνό, ώστε να έχει φροντίδα μέχρι να γεννήσει, αλλά με ένα αντάλλαγμα: να κρατήσουν το μωρό όταν αυτό γεννηθεί.

    Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις

    Δραματική ταινία, ελληνικής, κυπριακής και ιταλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Στέλιου Καμμίτση, με τους Βασίλη Μαγουλιώτη, Άντον Βάιλ, Στέλα Φυρογένη κ.ά.

    Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, αναχωρεί με το πλοίο για Ιταλία. Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν νεαρό, παράτολμο Γερμανό. Και οι δύο κατευθύνονται προς τη Βαυαρία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και οι δύο αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις.

    Το Ορφανό: Πρώτος Φόνος

    Ταινία τρόμου, αμερικανικής και καναδικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ, με τους Ιζαμπέλ Φούρμαν, Ρόσιφ Σάδερλαντ, Χίρο Καναγκάουα, Μάθιου Φίνλαν κ.ά.

    Αφού ενορχηστρώνει μια ευφυέστατη απόδραση από ένα ψυχιατρείο της Εσθονίας, η Έστερ ταξιδεύει στην Αμερική υποδυόμενη την εξαφανισμένη κόρη μιας πλούσιας οικογένειας. Ωστόσο, μια απροσδόκητη ανατροπή τη φέρνει αντιμέτωπη με μια μητέρα που θα προστατεύσει με κάθε κόστος την οικογένειά της από το δολοφονικό “παιδί”.

    Παιχνίδι Μίσους

    Κομεντί, αμερικανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Πίτερ Χάτσινγκς, με τους Λούσι Χέιλ, Όστιν Στόουελ, Σακίνα Τζάφρι κ.ά.

    Αποφασισμένη να πετύχει επαγγελματικά δίχως να θυσιάσει την προσωπική της ηθική, η Λούσι ξεκινά ένα ανελέητο παιχνίδι απέναντι στην παγερή και αποτελεσματική νέμεσή της, τον Τζόσουα, σε μια αντιπαλότητα που περιπλέκεται εξαιτίας των συναισθημάτων που αρχίζει να τρέφει για εκείνον.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα μαθήματα ξεκίνησαν στο νέο trailer του «The School for Good and Evil» (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles