16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι προκλήσεις του ψηφιακού χώρου εργασίας

    Η εξέλιξη προς το αποκαλούμενο “digital workspace” που επιτάχυνε η πανδημία του COVID-19 τους τελευταίους μήνες σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχει φέρει στο προσκήνιο πολλές προκλήσεις που συναντούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αναμένουν και στον εργασιακό τους χώρο, την ίδια ευκολία που έχει φέρει το mobility στην καθημερινότητά τους. 

    Εμπειρία χρήσης

    Το βασικό κλειδί της επιτυχίας για την υιοθέτηση του ψηφιακού χώρου εργασίας, είναι να παρέχεται στο χρήστη μια όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη εμπειρία. Για παράδειγμα, όσο πιο εύκολη είναι η εναλλαγή μεταξύ ενός workstation και μιας mobile συσκευής, τόσο το καλύτερο. Προφανώς, αυτό συνεπάγεται πως το τμήμα ΙΤ θα πρέπει να λάβει υπόψη του το diversity των apps, δεδομένου πως οι απαιτούμενες εφαρμογές και οι προτιμήσεις των συσκευών ποικίλουν σημαντικά.

    Ένας τρόπος για την υποστήριξη πολλαπλών τύπων χρηστών, είναι η υλοποίηση μιας cloud–based λύσης, όπως είναι αυτή της SoftOne, η οποία προσφέρει ένα απλοποιημένο περιβάλλον με εξατομικευμένες sign-on δυνατότητες. Οι χρήστες απλά εισάγουν τα στοιχεία τους και έχουν στη διάθεσή τους, το δικό τους περιβάλλον με τα apps εκείνα που θα τους βοηθήσουν στη δουλειά τους. Πρόκειται για πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, ιδίως στις περιπτώσεις της πληθώρας συσκευών, τις οποίες συχνά χρειάζεται να μοιραστούν με άλλους εργαζόμενους. Και όλα αυτά, χάρη στο λεγόμενο mobile–cloud convergence. 

    Ασφάλεια

    Εκτός από την εμπειρία χρήσης, η ασφάλεια είναι αυτή που καθορίζει το σύγχρονο ψηφιακό χώρο εργασίας. Ο στόχος παραμένει η υλοποίηση μιας λύσης που θα είναι εύχρηστη, διαχειρίσιμη καιπάνω από όλα ασφαλής. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μην κάνουν παραχωρήσεις στο θέμα της πρόσβασης σε ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα. Η πρόσβαση αυτή θα πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά σε έμπιστους χρήστες, συσκευές και εφαρμογές. Αυτό συνεπάγεται την αναζήτηση μιας λύσης που θα ασφαλίσει τον ψηφιακό χώρο εργασίας, περιορίζοντας τα mobile apps, τα δεδομένα και το ψηφιακό ίχνος των συσκευών εντός του data center και του εταιρικού δικτύου, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

    Από την άλλη, η ασφάλεια των mobile συσκευών δεν πρέπει να συνεπάγεται περιορισμό της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Λύσεις όπως το one-touch mobile sign-in, επιτρέπουν στους χρήστες πρόσβαση στις επιθυμητές εφαρμογές, δίχως να μπλέκουν με περίπλοκα PINs και passwords. Τρόποι υπάρχουν, και αξίζει να μια επιχείρηση να ανακαλύψει αυτούς που της ταιριάζουν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles