13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι πρόνοιες του διατάγματος για τις κυπριακές επιχειρήσεις για αποδοχή πληρωμών με κάρτες

    Πάνω από 80 τομείς επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, εστίασης, αναψυχής, φιλοξενίας και υπηρεσιών παντός είδους, καθίστανται υπόχρεες να συμμορφωθούν με τις πρόνοιες του νέου διατάγματος υποχρεωτικής αποδοχής καρτών.

    Αναλυτικότερα, με τα νέα δεδομένα οι κυπριακές επιχειρήσεις υποχρεούνται εντός τριών μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης του διατάγματος στις 18 Ιουνίου 2021, δηλαδή, το αργότερο έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2021,  να παρέχουν στους πελάτες τους εκτός των άλλων τρόπων πληρωμής – όπως με μετρητά και επιταγές- και την δυνατότητα πληρωμής με κάρτα.

    Σύμφωνα με τις πρόνοιες του διατάγματος, οι επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί ή θα συσταθούν μετά τις 18 Ιουνίου 2021, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης του διατάγματος. Σημειώνεται ότι επιχειρήσεις που θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της προθεσμίας των τριών μηνών, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή των δραστηριοτήτων τους.

    Μια από τις πρώτες επιλογές των επιχειρήσεων για τη συμμόρφωσή τους με το εν λόγω διάταγμα, είναι η JCC η οποία διαθέτει  μακρόχρονη τεχνογνωσία και προσφέρει λύσεις τερματικών όπως, φορητό ή σταθερό POS τερματικό, οικονομικό και ευέλικτο mPOS τερματικό, καθώς και λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα από τις δημοφιλείς πλατφόρμες πληρωμών JCCSmart και JCCgateway. Επιπρόσθετα, στις επιχειρήσεις χωρίς διαδικτυακή παρουσία προσφέρεται η δυνατότητα άμεσης δημιουργίας εταιρικού προφίλ στο JCCsmart το οποίο υποστηρίζει μεταξύ άλλων την αποστολή αιτήματος πληρωμής με email ή SMS (payment-by-link) στους πελάτες για πληρωμές εξ’ αποστάσεως μέσα από το γνώριμο περιβάλλον του JCCsmart.

    Τέλος, σημαντικό όφελος μπορούν να αποκομίσουν όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να εγκαταστήσουν άμεσα τις προσφερόμενες, από την JCC, λύσεις, καθώς για περιορισμένο χρονικό διάστημα στις νέες εγγραφές θα προσφέρεται δωρεάν ενοίκιο τερματικών για έξι μήνες.

    Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της JCC, www.jcc.com.cy

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles