16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    “Οι συνθήκες εργασίας στην Pegatron είναι ακόμη χειρότερες απ’ ό,τι στην Foxconn”

    Η Foxconn δεν είναι πλέον η μόνη συνεργάτης της Apple στην Κίνα που απασχολεί τον τύπο, με την Pegatron να έχει πετύχει να κλείσει τα τελευταία χρόνια αρκετές σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας με την εταιρεία του Cupertino, συναρμολογώντας ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων της στα εργοστάσιά της. Ήταν φυσικό, λοιπόν, ότι και αυτή, αργά ή γρήγορα, θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον γύρω από τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων της.

    pegatronhq

    Όπως ισχυρίζεται η China Labor Watch, μία εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ και παρακολουθεί τις συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια στην Κίνα, η Pegatron διαθέτει ακόμη χειρότερες συνθήκες για τους εργαζομένους της απ’ ό,τι η Foxconn.

    Όπως αναφέρει το σχετικό report, το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί σημαντικές παραβιάσεις όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, κακές συνθήκες διαβίωσης στους κοιτώνες, εξοντωτικό ωράριο εργασίας με υπερωρίες που δε δηλώνονται (πάνω από 60 ώρες εργασίας κάθε εβδομάδα κατά μέσο όρο), αλλά και περιπτώσεις εξαναγκασμών των εργαζομένων με απόκρυψη των αποδοχών ή των ταυτοτήτων τους ώστε να μην μπορούν να δουλέψουν αλλού.

    Η έκθεση ρίχνει ευθύνες και την Apple για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις, τις οποίες δε θεωρεί το ίδιο επείγουσες με προβλήματα στην ποιότητα των προϊόντων της, όπου ρίχνει άμεσα όλο το βάρος του ενδιαφέροντός της.

    Η Apple, από την πλευρά της, έχει ήδη απαντήσει στο report, αναφέροντας ότι έχει πραγματοποιήσει 15 ελέγχους στις εγκαταστάσεις της Pegatron τα τελευταία 6 χρόνια ενώ σε μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοί της δουλεύουν κατά μέσο όρο 46 ώρες την εβδομάδα (όριο σύμφωνο με την κινεζική νομοθεσία). Επίσης, σημείωσε ότι έχει ασχοληθεί με τις περιπτώσεις της παρακράτησης ΙD Cards εργαζομένων όπου αυτό έχει παρατηρηθεί, παραδέχθηκε, ωστόσο, η έκθεση της China Labor Watch ειναι “κάτι νέο που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος”.

    Σε κάθε περίπτωση, για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πόσο ιδανικά δεν είναι τα πράγματα εκεί που κατασκευάζονται τα gadgets που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ωστόσο η δημοσιότητα τέτοιων reports ελπίζουμε να αποτελεί αφορμή για βελτίωση των συνθηκών, όσο περισσότερο είναι δυνατόν.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles