15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Ήρθε η ώρα για Dungeons & Dragons στη μεγάλη οθόνη

    Πέμπτη σήμερα και, όπως συμβαίνει κάθε εβδομάδα, νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους. Αυτές που ξεχωρίζουν είναι η κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού επιτραπέζιο Dungeons & Dragons και η ιστορία της Τσέλι Γουίλσον που ταυτίστηκε με τη βιομηχανία του πορνό. Παίζονται στις αίθουσες αναλυτικά:

    Τα Οχτώ Βουνά 

    Δραματική ταινία, ιταλικής και βελγικής παραγωγής 2022, σε σκηνοθεσία Φελίξ Βαν Γκρόνινγκεν και Σάρλοτ Βαντερμίς, με τους Λούκα Μαρινέλι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Λούπο Μπαρμπιέρο, Φιλίπο Τίμι, Έλενα Λιέτι κα.

    Ο Πιέτρο είναι ένα παιδί που έρχεται από την πόλη, το βιομηχανικό Τορίνο, ο Μπρούνο είναι το μοναδικό παιδί ενός σχεδόν εγκαταλειμμένου χωριού στο βουνό. Η γνωριμία τους ένα καλοκαίρι θα ενώσει για πάντα τις εντελώς διαφορετικές ζωές τους.

    Το Μπλε Καφτάνι 

    Δραματική ταινία, μαροκινής και γαλλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Μαριάμ Τουζανί, με τους Λούμπνα Αζαμπάλ, Σαλέχ Μπακρί, Αγιούμπ Μισιούι κα.

    Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Γιουσέφ. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίλ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.

    Ο Άρχοντας των Μυρμηγκιών 

    Δραματική ταινία, ιταλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Τζιάνι Αμέλιο, με τους Λουίτζι Λο Κάσιο, Έλιο Τζερμάνο, Σάρα Σεραϊόκο, Ρίτα Μποσέλο κα.

    Η αληθινή ιστορία του Ιταλού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Άλντο Μπραϊμπάντι, ο οποίος καταδικάστηκε για τη σχέση του με έναν νεότερό του άντρα στην Ιταλία του ’60, παρότι η ομοφυλοφιλία δεν υπήρξε ποτέ παράνομη.

    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών

    Περιπέτεια φαντασίας, αμερικάνικης και καναδικής παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντστιν, με τους Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ρέγκε-Ζαν Πέιτζ, Τζάστις Σμιθ, Σοφία Λίλις, Χιου Γκραντ κα.

    Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά τα πράγματα ανατρέπονται επικίνδυνα όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους λάθος ανθρώπους.

    Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (“Queen of the Deuce”)

    Ντοκιμαντέρ, ελληνικής και καναδικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Βάλερυ Κοντάκου.

    https://youtu.be/k1d9ko8IPIg

    Πρόκειται για τη ζωή της Τσέλι Γουίλσον, μίας Ελληνοεβραίας από τη Θεσσαλονίκη, που γλύτωσε από τις γερμανικές θηριωδίες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη και από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 να καθιερωθεί ως το κορυφαίο όνομα στο κύκλωμα του πορνοσινεμά, με έδρα την περίφημη Times Square.

    Διαβάστε επίσης: House of the Dragon: Έρχεται αλλά με λιγότερα επεισόδια η 2η σεζόν (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles