22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Ώρα για τρελές πτήσεις με το Top Gun: Maverick

    Στις αίθουσες κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα η ταινία που θα συζητάμε αυτό το καλοκαίρι. Ο Τομ Κρουζ θα φορέσει μετά από αρκετά χρόνια τη στολή και είναι έτοιμος να πάρει μέρος σε ακραίες αποστολές. Φυσικά, ο λόγος γίνεται για το Top Gun: Maverick. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικές ακόμα επιλογές γι’ αυτούς που δεν πείθονται από το εν λόγω sequel. Από σήμερα, λοιπόν, παίζονται τα εξής:

    Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους (Ouistreham)

    Κοινωνικό δράμα, γαλλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Εμανουέλ Καρέρ, με τους Ζιλιέτ Μπινός, Ελέν Λαμπέρ, Λουίζ Ποσιέκα, Οντ Ρουτερ, Ντιντιέ Παπέν, Στιβ Παπαγιάννης κ.ά.

    Η Μαριάν είναι μία πολύ γνωστή αρθρογράφος που μετακομίζει στη Βόρεια Γαλλία προκειμένου να κάνει μία έρευνα για το νέο της βιβλίο με θέμα την εργασιακή ανασφάλεια. Χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, προσλαμβάνεται σαν καθαρίστρια μαζί με μια ομάδα γυναικών. Σε αυτόν τον καινούριο ρόλο βιώνει από πρώτο χέρι την οικονομική αστάθεια και την αόρατη κοινωνική τους υπόσταση. Ταυτόχρονα όμως ανακαλύπτει την αλληλεγγύη και τους ισχυρούς δεσμούς που δένουν αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες.

    Το Θαύμα (Miracle)

    Αστυνομική ταινία μυστηρίου, ρουμανικής, τσέχικης και λευκορωσικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Μπογκντάν Τζόρτζε Απέτρι, με τους Ιοάνα Μπουγκαρίν, Εμανουέλ Παρβού κ.ά.

    Η Χριστίνα, μια νεαρή μοναχή, φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα επείγον προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της νεαρής καλόγριας, όμως, δεν αποδίδει καρπούς -δεν βρίσκει τον άνθρωπο που ψάχνει. Καθώς επιστρέφει άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα τής επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής ερευνά την τύχη της Χριστίνας, ακολουθώντας τα ίχνη της διαδρομής της σε ολόκληρη την πόλη. Ο αποφασισμένος αστυνομικός θα ανακαλύψει θαυμαστά πράγματα, κυριολεκτικά.

    Top Gun: Maverick

    Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι, με τους Τομ Κρουζ, Τζένιφερ Κόνελι, Βαλ Κίλμερ, Τζον Χαμ, Μάιλς Τέλερ, Μόνικα Μπαρμπάρο, Τζον Χαμ, Γκλεν Πάουελ, Εντ Χάρις κ.ά.

    Με πάνω από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους ιπτάμενους του ναυτικού, ο Πιτ “Μάβερικ” Μίτσελ βρίσκεται εκεί όπου ανήκει. Συμμετέχει σε ακραίες αποστολές ως ένας θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος, και αποφεύγει μια πιθανή προαγωγή που θα τον επηρέαζε αρνητικά. Καθώς εκπαιδεύει μερικούς αποσπασμένους πτυχιούχους για μια ειδική αποστολή την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ κανένας πιλότος, ο Μάβερικ αντιμετωπίζει τον υπολοχαγό Μπράντλεϊ Μπράντσο, γιο του μακαρίτη φίλου τού Μάβερικ, αλλά και τον αξιωματικό παρακολούθησης υπολοχαγό Νικ Μπράντσο, γνωστούς με τα ψευδώνυμα “Ρούστερ” και “Γκουζ” αντίστοιχα. Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ βρίσκει τον εαυτό του σε μια πάλη ενάντια στους πιο σκοτεινούς του φόβους, με αποκορύφωμα αυτή την αποστολή που απαιτεί την έσχατη θυσία από εκείνους που θα επιλεχθούν για να τη ζήσουν.

    Ίκαρος και Δαίδαλος

    Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, γαλλικής, βελγικής και λουξεμβουργιανής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Κάρλο Βόγκελε.

    Κάθε γωνιά της Κρήτης αποτελεί παιδική χαρά για τον Ίκαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, ο Ίκαρος κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένα παιδί με κεφάλι ταύρου είναι κλειδωμένο σε μια αυλή, με εντολή του βασιλιά. Κρυφά, ακόμα και από τον πατέρα του, ο Ίκαρος θα γίνει φίλος με τον νεαρό Μινώταυρο. Όμως, η μοίρα παίρνει άλλη τροπή όταν ο Θησέας φτάνει στην Κρήτη και ο Μινώταυρος οδηγείται στον μυστικό λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος. Θα μπορέσει ο Ίκαρος να σώσει τον φίλο του και να αλλάξει την πορεία μιας ιστορίας γραμμένης από τους θεούς;

    Διαβάστε επίσης:

    Samuel L. Jackson: Τον πατέρα του Chris Pratt θα υποδυθεί στην ταινία Garfield (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles