20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Οι ταινίες του 2014 που θα συζητηθούν

    Οι παρακάτω παραγωγές θα προβληθούν μέσα στο 2014, με το κοινό να τις περιμένει πως και πως. Μεγάλα blockbusters, franchise που συνεχίζονται, καινούργιες ιδέες (ναι, υπάρχουν και τέτοιες), ταινίες εποχής και κωμωδίες, σούπερ ήρωες και ιδιαίτεροι τίτλοι που δεν μπορείς να τους κατατάξεις κάπου συγκεκριμένα. To εάν θα κάνουν την διαφορά είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα που αναμένεται να αποδειχθεί στην πράξη. Ωστόσο το σίγουρο είναι πως έχουν ήδη αρχίσει από καιρό να προκαλούν ένα “buzz”.

    Interstellar logo

    Transcendence
    O διευθυντής φωτογραφίας του Christopher Nolan στα The Dark Knight και Memento, Wally Pfifster, δοκιμάζει για πρώτη φορά ως σκηνοθέτης, σ’ ένα φιλμ που οι fans του sci-fi το περιμένουν πως και πως. Και πως να μην συμβαίνει αυτό όταν το σκοτεινό story θέλει μία computer scientist να “φορτώνει” σ’ έναν υπολογιστή το μυαλό του συζύγου της μετά την δολοφονία του από τρομοκράτες! Στο καστ θα βρείτε τους Johnny Depp, Morgan Freeman, Cilian Murphy και Rebecca Hall.

    Hercules: The Thracian Wars
    Ο Brett Ratner αναμένεται να μας μάθει ελληνική μυθολογία (…), με τον Dwayne Johnson να ερμηνεύει το ρόλο του Ηρακλή, τον ημίθεο που γύρισε την πλάτη του στους Θεούς του Ολύμπου και που τώρα εκπαιδεύει έναν στρατό για λογαριασμό του Βασιλιά της Θράκης. Σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σας κάποια από τις φωτογραφίες που ποστάρει ο Johnson από τα γυρίσματα.

    https://www.youtube.com/watch?v=Pnk09Hc7LfQ

    Maleficent
    Η Angelina Jolie στο πιο gothic και σκοτεινό της, με την Ωραία Κοιμωμένη να ετοιμάζεται να τα βρει σκούρα (…) στο φιλμ όπου συμπρωταγωνιστούν οι Elle Fanning, Peter Capaldi και Juno Temple.

    Noah
    Η πλέον γνωστή από τις βιβλικές ταινίες της νέας χρονιάς, με τον Darren Aronofsky να ρίχνει τόνους βροχή στο κεφάλι του Russell Crowe που μοιάζει ο ιδανικός άνθρωπος για να φτιάξει μία κιβωτό και να βάλει εκεί σε τάξη τα εκατομμύρια είδη της πλάσης. Jennifer Connelly, Emma Watson και Anthony Hopkins συμπληρώνουν το καστ, συν οι άγγελοι ονόματι, Watchers.

    The Hobbit: There and Back Again
    Θα καταφέρουν οι Bilbo, Gandalf και οι Νάνοι να πάρουν το χρυσό και να γυρίσουν ασφαλείς σπίτι ή θα τους κάνει μία χαψιά ο Smaug; Ο Peter Jackson βάζει τέλος και σ’ αυτή την τριλογία και άντε μετά να δούμε πως θα αντέξουμε χωρίς μία Μόρντορ κάπου στον ορίζοντα.

    Captain America: The Winter Soldier
    Τα γνωστά προβλήματα των superheroes τραβάει και ο “Steve Rogers”, που προσπαθεί να προσαρμοστεί στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η Black Widow θα έρθει να του κάνει παρέα και να τσακίσουν μαζί όποιον ενοχλητικό villain περνάει από την Ουάσινγκτον. Chris Evans και Scarlett Johansson κοιτάζουν την κάμερα του Anthony Russo με μία αίσθηση super…  ανωτερότητας.

    Godzilla
    Κομμένες οι πλάκες και τα αστεία και τα κλισέ τύπου «νομίζω πως εάν τρέξω λίγο πιο γρήγορα θα κρυφτώ από το τέρας και ίσως προλάβω να πω και μία στροφή με τον Puff Daddy, Sean Combs, πως διάολο τον λένε». Ο Godzilla αυτή τη φορά είναι ένα “ultra scary” δημιούργημα της πυρηνικής ενέργειας και το φιλμ του Gareth Edwards (βλέπε εκπληκτικό Monsters του 2010) θα φροντίσει να μας το θυμίσει. Το νου σας και για τον Bryan Cranston.

    Guardians of the Galaxy
    Chris Pratt, Benicio del Toro, Zoe Saldana, Glenn Close, Bradley Cooper, Karen Gillan, Lee Pace, Michael Rooker και John C. Reilly, πρωταγωνιστούν σ’ ένα φιλμ που η γνωστή φανατική κοινότητα περιμένει πως και πως, και μένει να δούμε πως ο James Gunn θα καταφέρει να στήσει αυτή την ασυνήθιστη ομάδα. Τον Vin Diesel θα τον ακούσετε ως τον Groot το δέντρο (…).

    22 Jump Street
    Ναι πολλοί δεν θεωρούσαν την αναβίωση απαραίτητη, έβλεπαν τους Jonah Hill και Channing Tatum ως το πιο αταίριαστο δίδυμο για την περίπτωση, κι όμως το box office τελικά έδειξε άλλα και έτσι τα τιμημένα 80s συνεχίζουν ανανεωμένα.

    The Amazing Spider-Man 2
    Δεν τα πήγε άσχημα ο Andrew Garfield στον απαιτητικό πρωταγωνιστικό ρόλο και έτσι θα ξαναφορέσει την διάσημη στολή. Εδώ θα τον δούμε να παλεύει με τα μαθήματα του σχολείου και με τους κακούς βλέπε Jamie “Electro” Foxx και Paul “Rhino” Giamatti. Κάτι μας λέει πως ο τελευταίος που δέχεται κριτική πως δεν μπορεί να βγάλει «villain» χαρακτηριστικά, θα κάνει την έκπληξη.

    Χ-Men: Days of Future Past
    Δεν χρειαζόταν το τελευταίο viral video να μπλέξει τον Magneto στην δολοφονία του John F. Kennedy για να κατανοήσουμε πως οι X-Men είναι προ σημαντικών γεγονότων. Ο Bryan Singer ετοιμάζει τους Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, Michael Fassbender, Nicholas Hoult για μεγάλα πράγματα, σε μία ταινία που ίσως αποδειχθεί η κορωνίδα του franchise.

    The Giver
    To μυθικό παιδικό μυστόρημα της Lois Lowry παίρνει το δρόμο της μεγάλης οθόνης. Οι νέες γενιές θα ταυτιστούν με τον Jonas, το νεαρό αγόρι που βαριέται την τέλεια ζωή της ουτοπικής κοινωνίας που ζει και με την βοήθεια του “The Giver” θα μάθει την αλήθεια για το παρελθόν και γιατί όλοι χαμογελούν και συμπεριφέρονται σαν λωβοτομημένοι. Ο Jeff Bridges θα είναι ο The Giver, και η φρέσκια φάτσα του Brenton Thwaites, θα υποδυθεί τον Jonas. Οι Meryl Streep, Alexander Skarsgard, Katie Holmes και Taylor Swift, τιγκάρουν το καστ της ταινίας με πρωτοκλασάτη λάμψη.

    Gone Girl
    Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Gillian Flynn, το έργο είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ σχετικά με έναν θυελλώδη γάμο ανάμεσα σε δύο άνεργους συγγραφείς, βλέπε Ben Affleck και Rosamund Pike. Το βιβλίο έχει κερδίσει τα καλύτερα σχόλια και μένει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο για την ταινία. Κάτι που φαντάζει σχεδόν σίγουρο αφού την έχει αναλάβει ο Davin Fincher.

    Interstellar
    Ακούτε αυτό το θόρυβο; Είναι ολόκληρος ο κινηματογραφικός κόσμος που τρώει τα νύχια του περιμένοντας να δει την πρώτη εμφάνιση του περίφημου Christopher Nolan μετά το The Dark Knight Rises. Ο εκπληκτικά μεταμορφωμένος Matthew McConaughey και η σταθερά καλή Anne Hathaway πρωταγωνιστούν σ’ ένα φιλμ που θέλει μία ομάδα εξερευνητών να ανακαλύπτουν μία “wormhole” που καταργεί κάθε περιορισμούς όσο αφορά το ταξίδι στο διάστημα και στο χρόνο. Jessica Chastain, Matt Damon, Casey Affleck, Michael Caine και John Lithgow είναι ορισμένα μόνο από τα ονόματα που θα αποτελέσουν το καστ της ταινίας που αναμένεται εναγωνίως τον Νοέμβριο του 2014.

    Crouching Tiger Hidden Dragon 2: The Green Destiny
    Ετοιμαστείτε και γι’ αυτό το sequel, 14 ολόκληρα χρόνια μετά από την πρώτη παραγωγή, έστω κι αν δεν θα συμμετέχει ο Ang Lee, έστω κι αν από το original καστ η μόνη που θα επαναλάβει το ρόλο της θα είναι η Michelle Yeoh. Το εξαιρετικό φιλμ που έφερε μία μίνι επανάσταση όταν προβλήθηκε το 2000, θα βασιστεί για το νέο του κεφάλαιο στο πέμπτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς του master των wuxia novels, Wand Du Lu, που έχει τον τίτλο Iron Knight, Silver Vase. Σκηνοθετεί ο Yuen Woo-ping.

    Dawn Of The Planet Of The Apes
    Δεν ήταν απρόσμενα καλό το Rise of the Planet Of The Apes; Μένει να δούμε τώρα πως θα τα πάει σκηνοθετικά ο Matt Reeves που πήρε στη θέση του Rupert Wyatt, που θεώρησε πως το deadline του 2014 τον περιόριζε. Ο Andy Serkis επιστρέφει ως “Καίσαρας”, όχι όμως και ο James Franco, σ’ ένα story που θέλει ένα συνεχώς αυξανόμενο “έθνος” γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον Καίσαρα, να απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων που κατάφεραν να επιζήσουν από έναν θανατηφόρο ιό. Αν και αρχικά τα δυο στρατόπεδο τα πάνε καλά, στην πορεία θα συγκρουστούν, προκειμένου να αναδειχθεί ένας νικητής και απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη.

    https://www.youtube.com/watch?v=v0wP5ZkaUGg

    50 Shades of Grey
    Ξέρουμε καλοί μας φίλοι άντρες μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με το φιλμ, αλλά τι να κάνουμε πρέπει να πάμε τις κυρίες εκείνη την ημέρα σινεμά, διαφορετικά θα υποστούμε την μουρμούρα της δεκαετίας. Το 50 Shades of Grey είναι από τα βιβλία που λατρεύουν να έχουν στα χέρια τους οι γυναίκες και το Hollywood και έτσι δικαιολογείται ο κακός χαμός που έχει γίνει. Βασικά, είναι σίγουροι πως έχουν καταλήξει στους πρωταγωνιστές ή μήπως θέλουν να το ξανασκεφτούν πάλι;

    https://www.youtube.com/watch?v=Fpm_1iERyoU

    Dumb And Dumber To
    Bobby και Peter Farrelly σκηνοθετούν το comeback της κωμωδίας θρύλος με τους Jim Carrey και Jeff Daniels να επιστρέφουν για ακόμα περισσότερες γκάφες. Το project αρχικά το είχαν αναλάβει οι Warner Bros και New Line Cinema, ωστόσο κάποια στιγμή τα παράτησαν. Και εκεί που όλοι πήγαν να το βάλουν κάτω, ήρθαν οι Universal Pictures και Red Granite Pictures να σώσουν τη μέρα και να δούμε και εμείς τι κάνουν αυτά τα παλιόπαιδα τόσα χρόνια μετά.

    The Monuments Men
    Φιλμ με μεγάλες οσκαρικές φιλοδοξίες που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού της καταγεγραμμένης ιστορίας που έγινε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η διάσωση των κλεμμένων καλλιτεχνικών αριστουργημάτων από τα χέρια των Ναζί γίνεται ο σκοπός των George Clooney, Cate Blanchett, Matt Damon και Bill Murray.

    https://www.youtube.com/watch?v=CreneTs7sGs

    Sin City: A Dame To Kill For
    Frank Miller και Robert Rodriguez θα κάνουν και πάλι τα μαγικά τους, με το sequel πάντως να έχει να σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος στους ώμους του. Δεν θα ξεπεραστεί έτσι εύκολα το σοκ της πρώτης ταινίας. Αυτό να το ξέρουν και οι Jessica Alba, Mickey Rourke, Rosario Dawson και οι λοιποί του καστ.

    Να έχετε το νου σας και για τα: 

    Edge of Tomorrow με Tom Cruise

    Neighbors με Seth Rogen και Zac Efron

    The Lego Movie με… Lego

    Jupiter Ascending των αδελφών Wachowski

    The Grand Budapest Hotel του Wes Anderson

    Into The Woods με Johnny Depp

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles